De leukste gewassen voor jouw muurkas
Hobby

De leukste gewassen voor jouw muurkas

Een muurkas is een ideale kas om allerlei gewassen in te kweken. Eigenlijk kun je alles wel kwijt in een muurkas. Afhankelijk van de grootte van de kas dan. Een van de grote voordelen van een muurkas is dat deze heel geschikt os voor het kweken van klimmende gewassen. Daarnaast is hij ook in de winter goed te gebruiken wanneer hij tegen de muur van een woning is geplaatst. Doordat de warmte van het huis makkelijk de kas in kan stromen kan de kas goed op temperatuur blijven. Omdat deze manier van moestuinieren zo leuk en veelzijdig is, delen we hier graag een paar van de leukste gewassen om zelf te kweken!

Tomaat en komkommer

Zoals gezegd is een muurkas erg handig voor het groeien van klimmende gewassen. Twee leuke en veelzijdige groentes die graag klimmen zijn tomaat en komkommer. In een kas kun je tomaten al kweken in het voorjaar, zonder kas kan dit alleen in de zomer. Dit gewas groeit erg goed in een kas omdat hij veel zon nodig heeft maar niet goed tegen wind kan. Pas bij tomaten op voor schimmel. Dit kun je doen door in een speciale tomatenbak te kweken of door alleen de aarde water te geven en op te passen voor de plant. Komkommers zijn ook klimmende gewassen en kunnen slecht tegen kou en regen. Ze staan daarom graag in een warme muurkas.

Sla en aardappelen

Omdat een muurkas goed op temperatuur kan blijven kan deze goed gebruikt worden als wintertuin. Je kunt hier dus ook goed wintergewassen in groeien zoals aardappelen en sla. Aardappelen kun je makkelijk kweken in kas door een doorgeschoten vroege aardappel in een bak of emmer met potgrond te stoppen. Zet deze dan in de kas en als het goed is kun je eind december weer aardappelen oogsten. Ook zijn er verschillende sla soorten die het goed doen in de winter, zeker in een kas. Rucola en veldsla zijn erg makkelijke sla soorten die hier geschikt voor zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *