Inspiratie

3 inspiratietips voor een stijlvolle keuken

De keuken, de ruimte waar je kookt en gezellig met de familie in de morgen en avond eet. Hier wordt de dag besproken of gegeten met vrienden of familie. Het is daarom erg belangrijk dat je, je in deze ruimte thuis voelt en op je gemak. De keuken moet geheel naar je smaak zijn ook omdat je hier in moet werken. In de woonkamer zal je veel zitten maar hoef je geen werk te verrichten. In de keuken moet dit wel hier wordt 1 à 2 uur gekookt per dag. Daarom kan het erg lastig zijn om de keuken te verbouwen of een nieuwe aan te schaffen. Er komt veel bij kijken en er is veel keuze zoals de keuze aan tegels. Je hebt bijvoorbeeld tegels van natuursteen maar ook stenen.Het opdoen van goede inspiratie is daarom belangrijk. 

Tip een: waar vind ik inspiratie?

Het vinden van inspiratie is niet heel moeilijk. Er zijn genoeg plekken waar dit gevonden kan worden. Op internet staan duizenden keukens. Doe inspiratie op van een van de vele voorbeelden. Ook in de keuken winkels kan je veel inspiratie opdoen. Niet alleen kun je hier de keukens fysiek zien, er zullen ook vaak medewerkers zijn die verstand van keukens hebben en je erg graag willen helpen. Op social media zijn ook verschillende interieur design groepen waar je makkelijk lid van kan worden. Niet alleen zie je hier veel voorbeelden, je kan hier ook om hulp of tips vragen! Er zijn ook erg veel webshops waar je inspiratie zal kunnen opdoen. Google bijvoorbeeld nibostone.nl en je zal veel resultaten krijgen voor keukenwinkels.

Tip twee: inspiratie begint bij jezelf

Nadat je tip een hebt doorlopen heb je vast wel een idee hoe de keuken er uit moet gaan zien. Maar omdat onze keukens meer moeten kunnen dan mooi zijn is het ook erg belangrijk je te realiseren wat je in je keuken moet gaan doen of wilt gaan doen. Bekijk eerst de soort machines en apparaten die je in de keuken wilt gaan gebruiken en nodig hebt. Vraag je hierbij af wat je in je oude keuken miste. Keukenapparaten kunnen makkelijk gevonden worden. De meeste keukenwinkels hebben een groot aanbod, ook op internet zijn veel keukenwinkels te vinden. Wanneer je op Google zoekt op nibostone.nl kom je veel resultaten tegen. Schrijf op wat je nodig hebt en stem hier je inspiratie en ontwerp op af.

Tip drie: bekijk de materialen

Niet zal je zoveel inspiratie geven als het fysiek zien van materialen, apparaten en keukens. Vooral materialen spreken het meest wanneer je ze echt fysiek ziet. Wanneer ze tastbaar zijn zal je het beste beeld erbij kunnen krijgen. Bijvoorbeeld bij het uitzoeken van tegels. Hoe de tegel voelt en eruit ziet zal voor een groot deel bepalen of je de tegel graag in je keuken wilt. Hetzelfde geldt voor het keukenblad niet alleen moet dit voldoen aan een mooi ontwerp maar moet ook prettig zijn om aan en mee te werken. Materiaal is bij deze aspecten van de keuken erg belangrijk. Vandaar dat de beste tip is om deze materialen in het echt te bekijken maar ook te voelen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *