3x inspiratie voor het inrichten van je eethoek
Inspiratie,  Interieur

3x inspiratie voor het inrichten van je eethoek

Je zit er misschien wel elke avond te eten. Of dat nu alleen is, met je eigen gezin of met vrienden. Daarna spelen jullie hier misschien nog spelletjes en drinken jullie gezellig een drankje. De eethoek is voor veel mensen een veelgebruikte ruimte, maar hoe richt je deze leuk in?

Speel met stoelen

Stoelen zijn natuurlijk onmisbaar in een eethoek. Ja, je kunt er een paar vervangen voor een bankje, maar meestal staan er dan alsnog een paar stoelen bij. Dat is dan ook de eerste optie om met stoelen te spelen, door er een paar te vervangen door een bankje. Maar omdat veel mensen geen fan zijn van een bankje hebben we nog wel een paar stoel ideeën. Mixen en matchen is een erg leuke manier om meer variatie toe te brengen aan je eethoek. Je kunt dit doen door dezelfde stoel in verschillende kleuren te kiezen of in verschillende uitvoeringen. Zo kun je bijvoorbeeld met stoelen die op elkaar lijken een mix maken van stoelen met en zonder armleuningen. De laatste mix en match optie is om met verschillende stoffen te spelen. Zorg wel dat er altijd minstens één verbindende factor is tussen de stoelen in de kleur, vorm of het materiaal.

Kies een gekke tafel

Niks mis met een simpel, houten, rechthoekige tafel. Vooral als je al veel lol hebt gehad met de stoelen is het een goede keuze om een neutrale tafel te kiezen. Toch zijn er wel wat leuke spannendere dingen die je kunt doen met tafels. Kies bijvoorbeeld een ronde of een ovalen tafel. Dit zie je veel minder in Nederlandse huishoudens, maar ze geven een erg leuk en speels effect.

Wanddecoratie

Wanneer je in een ruimte staat die een onaf gevoel geeft, is de kans groot dat dit komt door kale muren. Wanddecoratie si een van de meest verwaarloosde woondecoraties, maar geeft zoveel sfeer aan een ruimte. Kies een paar mooie en grote posters uit of hang je eigen foto’s aan de muur om een ruimte helemaal af te maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *