Inspiratie

Brievenbusdozen: Waarom ze nuttig zijn en waar ze voor dienen

De meeste pakketten worden verzonden in dozen. Dit wordt apart met de pakketpost gedaan. Hoewel dit begrijpelijk is bij grote pakketten waarbij je vaak geen andere keuze hebt, is dit voor kleine producten toch zonde. Wist je namelijk ook dat er brievenbusdozen zijn? Het gebruik van een brievenbusdoos heeft een paar voordelen ten opzichte van grotere dozen. Vooral als je veel producten verzendt die makkelijk in een brievenbusdoos passen is deze blog dus de moeite waard om te lezen!

Wat een brievenbusdoos is

Zoals je waarschijnlijk al uit de naam kan opmaken is een brievenbusdoos een doos die door de brievenbus past. Dat klinkt op zich niet bijzonder, maar dit kan toch een hoop voordelen bieden als je vaker van dit soort pakketten verzend. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan belangrijke documenten die absoluut niet beschadigd mogen raken. Een ander voorbeeld zijn magazines of boeken. Veel boekhandelaren geven de voorkeur aan een brievenbusdoos boven een envelop. Dit brengt ons gelijk op het volgende punt.

Een brievenbusdoos gebruiken

Een brievenbusdoos gebruik je dus voornamelijk voor platte voorwerpen of documenten zoals boeken en tijdschriften. Het grote voordeel van een brievenbusdoos is dat deze erg stevig zijn. Boeken en andere documenten lopen namelijk het risico om onnodig beschadigd te raken als zij verzonden worden in een normale envelop.

Een brievenbusdoos vs. pakketpost

Boeken en andere documenten in een grotere doos versturen met de pakketpost is vaak onnodig en een verspilling van zulke grote dozen en ander verpakkingsmateriaal. Een brievenbusdoos is hiervoor dus de perfecte oplossing en zorgt ervoor dat je papieren documenten niet beschadigen. Vooral met boeken met een harde kaft is dit dus zeker een aanrader. Daarbij is het ook goed om te weten dat pakketpost vaak duurder is dan briefpost. Voor de klant zelf is een brievenbusdoos vaak ook handiger. Zo heeft de klant het pakketje namelijk gegarandeerd in huis en hoeft hij of zij deze niet bij een pakketpunt op te halen als ze niet thuis zijn.

De brievenbusdoos en briefpost

Niet alles wat je in een brievenbusdoos kunt stoppen telt officieel als briefpost. Je doet er dus goed aan om de specifieke regels van je postservice hierover op te zoeken. Over het algemeen geldt dat een brievenbuspakketje maximaal 38×26.5×3.2 centimeter mag zijn. Ook mag deze niet meer wegen dan twee kilo. Voor dikkere boeken en andere platte producten moet je dus alsnog gebruik maken van de pakketpost. Een voordeel van briefpost is echter dat dit vaak goedkoper is dan pakketpost. Hierbij moet je er natuurlijk wel op letten dat de brievenbusdoos ook daadwerkelijk in de brievenbus past!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *