Hobby,  Inspiratie,  Thuis

Creëer de ultieme thuiswerkplek

In maart 2020 riep het kabinet iedereen in Nederland op om, indien mogelijk, thuis te werken. We zijn inmiddels meer dan één jaar verder en het coronavirus bevindt zich nog steeds onder ons. De vraag is dan ook hoe lang we dit nog gaan volhouden. Ondanks alles, moeten we er samen het beste van maken. Het is dan ook belangrijk om voor jezelf een comfortabele en productieve werksfeer te creëren. Een ergonomische werkplek voorkomt dat je last krijgt van lichamelijk klachten. Is dit in orde, dan kan je de werkplek naar jouw smaak inrichten. We geven je graag wat tips over het creëren van de ultieme thuiswerkplek.

Een ergonomische werkplek

Waarschijnlijk heb je een ergonomische werkplek op kantoor. Ook thuis is het belangrijk om zo’n gezonde werkplek te hebben. Op deze manier voorkom je lichamelijke klachten. Laten we beginnen bij het instellen van de werkplek. Er zijn verschillende soorten bureaustoelen en tafels. De verschillende onderdelen van een bureaustoel moeten aangepast kunnen worden. Denk hierbij aan de armsteunen, de hoogte van de rugsteun en de zithoogte. Als je op de stoel zit, is het belangrijk dat er een hoek van 90 graden tussen de onder- en bovenbenen en tussen de boven- en onderarmen wordt gecreëerd. Het beeldscherm moet ook verstelbaar zijn, zodat eventuele klachten vermeden worden. Wij adviseren het beeldscherm in te stellen op ooghoogte en een armlengte afstand aan te houden.

Gebruik je dagelijks een draadloos toetsenbord en muis, of juist eentje met een kabel? Lees dan ook even ons volgende advies. Het is belangrijk dat het toetsenbord en de muis binnen de breedte van de schouders blijven. Zorg ervoor dat je tijdens het typen de polsen los houdt en dat ze bewegen boven het toetsenbord. Het is ook mogelijk om een ergonomisch toetsenbord en muis aan te schaffen. Op deze manier behoud je een veilige en gezonde werkhouding en voorkom je RSI klachten bij langdurig gebruik. Wist je dat er zelfs ergonomische pennen zijn voor een soepele manier van schrijven? Pennen bedrukken is een mooie manier om pennen te personaliseren. Een leuk cadeau om uit te delen of om voor jezelf te houden.

Een sfeervolle thuiswerkplek

Zodra je de werkplek economisch hebt ingericht, is het tijd om je te concentreren op de inrichting. Kies voor een mooie inrichting naar jouw smaak, zodat je comfortabel en gemotiveerd kan werken. Doe wat inspiratie op online of bestel een aantal woonmagazines. Heb je al een mooi bureau op het oog? En wat dacht je van wat plantjes en bloemetjes? Ook andere woonaccessoires zorgen ervoor dat je een gezellige sfeer creëert om in te werken. Kleed je bureau aan met accessoires en laat notitieboekjes bedrukken. Zowel een pen als een notitieboekje heb je bijna dagelijks nodig, waardoor je elke keer weer herinnerd wordt aan de opvallende bedrukking. Er zijn naast pennen en notitieboekjes natuurlijk tal van andere artikelen die bedrukt kunnen worden. Met deze tips hopen we dat je jouw ultieme thuiswerkplek kan creëren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *