Inspiratie

Dakdekker prijzen en bespaartips

Heb jij een dakdekker nodig voor dakwerken en ben je benieuwd naar de prijzen? Het uurtarief van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per uur. Maar wat kost het vervangen van de dakbedekking, een dakreparatie of dakrenovatie? In dit artikel vind je een handig overzicht van alle dakdekker prijzen en handige bespaartips!

Uurtarief dakdekker

Het uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €30,- en €40,- per uur. De kosten van een dakdekker zijn afhankelijk van de werkzaamheden: voor simpele werkzaamheden zoals dakreparatie betaal je €30,-. Voor complexe werkzaamheden als dakonderhoud betaal je €40,- per uur. Ook speelt de ervaring van de dakdekker een rol: een duurdere dakdekker is meer ervaren. De ervaring van de dakdekker zegt niks over de kwaliteit van de werkzaamheden. 

Kosten dakwerken

De prijzen van dakwerken worden vaak niet berekend in een uurtarief, maar in een prijs per m². Alle kosten hangen af van het type dak, het materiaal en de complexiteit van de klus. 

De prijs voor het vervangen van de dakbedekking op een hellend dak kost gemiddeld tussen de €40,- en €125,- per m² en voor een plat dak tussen de €60,- en €120 per m². De exacte prijs hangt voor een deel af van het soort dakbedekking. Het vervangen van de dakbedekking op een hellend dak is over het algemeen duurder, omdat het arbeidsintensiever is en de dakbedekking langer meegaat. Een plat dak heeft meer last van weersomstandigheden, waardoor de dakbedekking een kortere levensduur heeft. Het vervangen is eenvoudiger. 

Het repareren van een plat dak kost vaak rond de €275,- per m² en bij een hellend dak tussen de €150,- en €350,-. De gemiddelde prijs voor een dakrenovatie is tussen de €1.800 en €5.000,- per m². Heb jij last van lekkage? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €150,-. 

Bespaartips

Over het algemeen zijn de kosten van dakwerkzaamheden vrij hoog, maar je bent ervan verzekerd dat de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd en de levensduur van het dak is verlengd. Daarnaast verhogen dakwerkzaamheden de woning waarde, verbeteren ze de uitstraling van je huis en bespaar je op je energierekening doordat er minder warmte verloren gaat via het dak. 

Wist je dat er verschillende manieren zijn om te besparen op dakwerken? Lees hier hoe:

  • Laat dezelfde dakdekker meerdere werkzaamheden uitvoeren.
  • Doe zelf het voorwerk als je die mogelijkheid hebt.
  • Kies voor een dakdekker uit de buurt: zo bespaar je op de voorrijdkosten. Het is tegenwoordig makkelijk om via internet een dakdekker in de buurt te vinden. Vind een dakdekker in Zwolle of een andere locatie in Nederland. 
  • Combineer dakwerken met het plaatsen van isolatie, zo kun je profiteren van het verlaagde btw-tarief.
  • Profiteer van kwantumkorting door samen met de buren dakwerken te laten uitvoeren.
  • Kijk of je recht hebt op een subsidie. Dit doe je eenvoudig via de Energiesubsidiewijzer

Eén reactie

  • Emma

    Bedankt voor het delen van deze heldere informatie over dakdekkers. Mijn vriend en ik hebben een schuur in de tuin staan. Het dak van de schuur is aan vervanging toe, dus we willen een dakdekker inschakelen voor het vervangen van het dak en het aanbrengen van een dakcoating. Het is goed om te weten hoeveel budget we ongeveer moeten reserveren voor de renovatie. Ik zal het artikel doorsturen naar mijn vriend.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *