Inspiratie

De voordelen van vlonderplanken van composiet op een rij

Wil jij komende zomer ook heerlijk in het zonnetje zitten op je eigen terras? Maar twijfel je nog tussen houten en composiet vlonderplanken? Hieronder staat een overzicht van de voordelen van composiete vlonderplanken. Dankzij dit composiet vlonderplanken overzicht krijg je een beter idee wat je nou kan verwachten van dit materiaal.

Veilig

Allereerst zijn deze vlonder planken veiliger en kindvriendelijker dan normale houten planken. Composiet wordt namelijk niet glad op het moment dat het nat is en je hebt geen risico op splinters. Zo kun je gerust je kinderen in de tuin laten spelen zonder bang te hoeven zijn voor verwondingen.

Milieuvriendelijk

Composiet is ook nog eens een milieuvriendelijk materiaal! Het wordt gemaakt van hout stof, dit komt vrij bij het schuren van parketvloeren. Naast het feit dat het duurzaam geproduceerd wordt is het materiaal recyclebaar en heeft het een lange levensduur.

Onderhoudsvrij

Houten vlonderplanken zullen na een tijd tekenen vertonen van veroudering: rot, verkromming, algengroei en verkleuring. Composiet is kleurvast, hoeft niet gebeitst te worden en zal niet kromtrekken. Naast het af en toe schoonmaken met wat water en zeep, hoef je dus niks te doen om je vlonderplanken mooi en schoon te houden.

Jouw eigen stijl

Niet alleen zijn composiet vlonderplanken kleurvast, ze zijn ook te verkrijgen in alle kleuren! Ze hebben dezelfde uitstraling als houten planken, maar dan zonder de nadelen van hout. Door het grote aanbod aan kleuren en stijlen zit er altijd wel de perfecte optie tussen voor jou. Of je nou op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling met bruin, of toch liever gaat voor een luxe sfeer met antraciet.

Makkelijk te monteren

Voor het monteren van je nieuwe vlonderplanken heb je in principe geen timmerman of hovenier nodig. Je kan zelf makkelijk een terras maken in je eigen tuin. De composiete vlonderplanken worden natuurlijk altijd geleverd met een montage instructie en veel bedrijven bieden garantie bij je aankoop. Naast makkelijk monteren zijn de planken ook weer makkelijk uit elkaar te halen, zonder dat je ze beschadigd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *