Inspiratie,  Interieur,  Thuis

De woonkamer kleuren voor 2023

Wil jij je woonkamer een make-over geven zodat hij helemaal past binnen de trends en stijlen van 2023? Je hoeft helemaal geen nieuwe meubelen te kopen om de woonkamer met zijn tijd mee te laten gaan. Een nieuwe kleur op de muur of kleuren toevoegen in accenten door de kamer doen al wonderen. Dit zijn het komende jaar de nieuwste kleuren voor je woonkamer!

Pastelkleuren en natuurtinten zetten de toon in 2023. Ze passen binnen de natuurlijke en minimalistische woonstijlen die we zien voor het komende jaar. Drie kleuren die het helemaal gaan maken in 2023.

  1. Zachtgroen

Vergrijsd groen zoals nordic green is een kalmerende kleur die zich graag laat combineren met andere zachte tinten, zoals beige en zachtoranje. Zachtgroen doet het goed om een hele muur mee te schilderen of behangen, of als grotere kleuraccent zoals in velour gordijnen. Dat kan als egale kleur, maar groen doet het ook goed in een ‘werkje’, zoals behang met natuurmotieven.

  1. Blauw

De kleur blauw geeft rust en lucht en het geeft een gevoel van geborgenheid. Blauw, zoals turkoois of azuur doen het met verweerde elementen zoals een tafel of kast van steigerhout. Blauw kan overheersend zijn, zeker als je voor een hardere tint blauw kiest. Ga dus liever niet voor een hele muur, maar kies blauwe elementen zoals een (zacht)blauw vloerkleed, een plaid over de bank of een paar kussens in de stoelen.

  1. Beige

Beige is een allrounder die al jaren meegaat en waarschijnlijk ook nog jaren een trend blijft. Het past goed binnen de woontrend van natuurlijke kleuren en materialen, en laat zich prima combineren met andere kleuren, of deze nu in een zachte tint zijn of meer uitgesproken. Beige doet het vooral goed in grotere elementen zoals raamdecoratie, kleden en meubelbekleding, omdat de kleur anders kan worden weggedrukt door meer overheersende tinten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *