Inspiratie

Deze 6 tuinklusjes moet je doen in de lente!

Tuinonderhoud is belangrijk. Zeker nu het voorjaar op komst is. In dit artikel gaan we je helpen om jouw tuin lente klaar te maken. Dit doen we aan de hand van 6 klusjes. Deze klusjes gaan ervoor zorgen dat je straks heerlijk kunt genieten in de tuin!

Klus 1: diverse snoeiwerkzaamheden

Maart en april zijn geschikte maanden om diverse snoeiwerkzaamheden te verrichten. Denk aan verschillende grassen, coniferenhagen en rozenstruiken bijvoorbeeld. Ook de heesters kun je snoeien als deze in de zomer gaan bloeien. Let er hier wel bij op dat je alleen degene snoeit die ook echt in de zomer gaan bloeien. Denk hierbij aan diverse vlinder- en lavendelstruiken. Naast de werkzaamheden van de heesters kun je ook dode stengels verwijderen door ze te knippen.

Klus 2: de tuin opruimen en bemesten

Het bemesten van de tuin is goed om jouw planten te laten groeien. Daarnaast is het ook goed voor diverse bacteriën, schimmels, nematoden en nog veel meer organismen die in de grond leven. Zorg ervoor dat je de tuin netjes opruimt door het onkruid uit de grond te halen en door diverse bladeren bij elkaar te ruimen door middel van een bezem of hark. Wanneer je een grasveld in de tuin hebt, dan is het goed om op de lege plekken opnieuw te zaaien met graszaad. Het gras zal dan weer sneller groeien. Zorg ervoor dat het netjes gemaaid wordt en dat je mos verwijderd. Wanneer je er nog gazonkalk op strooit, dan zal het een mooi groen geheel worden. Zorg ervoor dat je na een halve maand na de laatste bewerkingen het gras nog bemest.

Klus 3: weg met groene aanslag

Groene aanslag ontstaat door veel vocht en weinig zonlicht. Je kunt het op verschillende manieren verwijderen. Denk aan het schrobben of door middel van een reiniger. Pas wel op als je erop gaat staan terwijl je het schoonmaakt. Dit kan erg glad zijn. Je kunt het beste heet water gebruiken met soda en groene zeep. Vervolgens kun je de aanslag eraf schrobben met een harde bezem. Laat het even inwerken. Vervolgens kun je het wegspoelen met de tuinslang. Wanneer je geen zin hebt om intensief aan de slag te gaan, dan kun je het beste een geschikte reiniger ervoor halen.

Klus 4: maak het gezellig met bloemen

Wist je dat je met mooie kleuren in de tuin, deze groter, korter of langer kunt laten lijken? De keuze die je maakt is meestal afhankelijk van jouw smaak. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zorg ervoor dat je mooie bloempotten en plantenbakken aanschaft waarin je de bloemen plant. Verschillende kleuren in jouw tuin kunnen zelfs een positief effect hebben op hoe jij je voelt.

Klus 5: plantjes kweken

Je kunt klein beginnen door te gaan kweken in een kweekkastje. Dit kan binnenshuis en je kunt het gehele jaar door zaaien. Wanneer de plantjes groot genoeg zijn, kun je ze buiten gaan zaaien in de grond. Je kunt hiervoor diverse plantenbakken aanschaffen of een moestuinbak.

Klus 6: maak de vijver schoon

Misschien heb je een vijver in de tuin? Dan is het belangrijk om deze ook goed schoon te houden. Zorg ervoor dat je al het vuil van de bodem afhaalt en dat de kwaliteit van het water goed blijft. Hiermee voorkom je dat er algen gaan groeien in de vijver.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *