Inspiratie

Dit is waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een nieuw bureau

In de afgelopen anderhalf jaar waarin een heel groot deel van werkend Nederland thuis aan de slag moest, hebben veel mensen een kantoor in huis moeten maken. Waar sommige mensen het prima vonden om aan de eettafel te werken, waren er ook een hele hoop mensen die toch liever achter een echt bureau kropen. Bureaus aanschaffen doe je echter niet zomaar. Er zijn veel dingen waar je op moet letten wanneer je een bureau koopt. Hier staan ze op een rijtje.

De hoogte

Bij bureaus aanschaffen is de hoogte van het bureau het allerbelangrijkst. Als deze namelijk niet klopt, is de kans dat je de hele dag in een slechte houding zit te werken best groot. En een slechte houding heeft een groot effect op je lichaam. Het kan je namelijk rug, nek en schouderklachten opleveren. Natuurlijk heeft je kantoorstoel daar ook mee te maken. Het beste is als zowel je bureau als je kantoorstoel in hoogte verstelbaar zijn, waardoor je ze helemaal op jouw lichaam aan kan passen.

De ruimte

Mensen die bureaus aanschaffen maken vaak de fout een te klein bureau te nemen. Een groot tafelblad is echter ontzettend handig. Vaak heb je namelijk veel meer op je bureau nodig dan alleen je computer en je toetsenbord. Wanneer je bureaublad te klein is, komt het veel te vol te liggen. Dit zorgt bij veel mensen voor chaos in het hoofd, waardoor de productiviteit omlaag gaat. 

Een stabureau

Uit onderzoek is gebleken dat het afwisselen van je houding, tussen staan en zitten, veel beter voor je is dan de hele dag zitten. Daarom kan het aanschaffen van een stabureau geen kwaad. Er zijn veel bureaus die je gemakkelijk van een normaal zitbureau kan omtoveren in een stabureau. Dan kun je om het uur even je kantoorstoel wegzetten en staand werken. Dit is niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal erg goed voor je. Kom maar op met het thuiswerken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *