Inspiratie

Dit is waarom houten jaloezieën in je huis je bezoekers jaloers achterlaat

Een hor is handig, maar niet erg stijlvol. Daarnaast zijn er in steeds meer huizen houten jaloezieën te vinden. Best logisch, want ze zijn niet alleen heel erg trendy, stijlvol en betaalbaar, maar je hebt ook nog eens Houten jaloezieën op maat, waardoor ze toepasbaar zijn voor elk huis. Hieronder staat alle informatie over houten jaloezieën en vooral waarom de houten jaloezieën in je huis je bezoekers jaloers achterlaat, want dat is gegarandeerd. 

Wat is een houten jaloezie?

Een houten jaloezie is geen hor. De houten jaloezieën bestaan uit losse lamellen. Als je deze sluit, overlappen de losse lamellen elkaar. Waar je rekening mee moet houden is dat er bij houten jaloezieën altijd nog lichtkieren zullen zijn, in tegenstelling tot een verduisterend of isolerend product. Ze nemen wel veel licht weg, maar niet alles.

Materiaal

Het materiaal waar de meeste houten jaloezieën van gemaakt worden is lindehout. Er wordt vaak voor dit materiaal gekozen, omdat dit type hout niet alleen heel erg bewerkelijk is, maar het is ook nog eens sterk, dun, betaalbaar en van hoge kwaliteit. 

De wat luxere houten jaloezieën op maat worden meestal gemaakt van Abachi hout. In tegenstelling tot lindehout, is bij Abachi hout de nerfstructuur heel goed zichtbaar. Je betaalt hier dan ook iets meer voor. Een overig materiaal die regelmatig wordt gebruikt is bamboe. Dit wordt vooral gebruikt voor de montage bij deuren, kiep kantelramen of standaard ramen.

Isolerende werking

Als je overweegt een hor te kopen, overweeg dan gelijk maar om een houten jaloezie aan te schaffen, want hiermee maak je iedereen jaloers. Één van de voordelen is dat houten jaloezieën een isolerende werking heeft. Hoe dit kan? Nou, het gehele raam wordt bedekt door lamellen. Hierdoor kan de warmte veel lastiger via het raam ontsnappen. Als je de jaloezie dicht doet, zal dit de warmte extra tegenhouden.

Geschikt voor alle ramen in huis!

Het maakt niet uit of je een jaloezie wilt plaatsen in de woonkamer, kantoor, keuken of slaapkamer, de houten jaloezieën zijn geschikt voor elk mogelijk denkbare ruimte. Daarnaast zijn de Houten jaloezieën op maat, waardoor ze ook nog eens overal passen. Je wordt niet meer om 6 uur ‘s ochtends wakker door het te felle licht en het geeft je kamer de finishing touch. Daar zullen je bezoekers jaloers op worden, niet waar?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *