Inspiratie

Dit is waarom je zou moeten kiezen voor kunstgras!

De meeste mensen willen graag een fraai gazon in de tuin. Maar moet je dan kiezen tussen echt gras (gelegd met zoden of gezaaide graszaden) of kunstgras? Wat ons betreft wint kunstgras het zeker. Hieronder leggen we uit waarom! 

De prijs

Laten we met de prijs beginnen: in eerste instantie lijkt de prijs voor kunstgras een nadeel, maar als je er langer over nadenkt, is het juist een voordeel! Kunstgras is qua prijs een stuk duurder dan graszaad. Maar echt gras zul je daarna ook moeten maaien, bemesten, besproeien, verticuteren en hier en daar opnieuw inzaaien. Dit kost allemaal ook geld! Bij kunstgras is dat wel anders, want daar ben je meteen klaar en hoef je na het aanleggen ervan niet meer naar om te kijken. Je moet dan uiteraard wel voor UV-bestendig en kleurvast kunstgras van goede kwaliteit kiezen, want hier heb je het langst plezier van.

Makkelijk qua onderhoud

Wellicht is dit het grootste voordeel: kunstgras heeft vrijwel geen onderhoud meer nodig. Je hoeft er alleen met een harde bezem af en toe overheen te vegen om blaadjes op te ruimen en de sprietjes een beetje op te borstelen. Je hoeft dus nooit meer te maaien! Daarnaast is kunstgras ook perfect voor degenen die hooikoorts en andere allergieën hebben.

Prachtige uitstraling

Kunstgras met een neppe uitstraling bestaat ook, maar tegenwoordig is het aanbod zo groot en de technologie zo verbeterd dat het helemaal niet nodig is om voor lelijk kunstgras te gaan. Als je voor goede kwaliteit kiest, dan kun je kunstgras met het blote oog niet onderscheiden van echt gras! 

Overal toe te passen

Kunstgras kun je bijna overal laten aanleggen. Niet alleen in de tuin, maar ook op hellingen, op het balkon en op het dakterras. 

Perfect om op te spelen

Kunstgras blijft altijd mooi en je hebt nooit last van gele en verdorde plekken. Een zwembadje dat de hele zomer op het gazon blijft staan, is dus ook geen probleem meer. Ook als je speeltoestellen hebt, kunnen die gewoon blijven staan zonder dat je het gras aan gort helpt. Chloor is geen enkel probleem voor kunstgras en het is ideaal voor kinderen om veilig op te spelen. Het voelt namelijk zacht aan en schuurt de huid niet. 

Duurzaam

Kunstgras is erg duurzaam en goed voor het milieu. Het bespaart namelijk water, aangezien je nooit hoeft te sproeien. Ook hoef je nooit schadelijke verdelgers te gebruiken, waardoor het grondwater ook schoner blijft. Kunstgras draineert ook, dus het riool zal niet te vol raken als er een periode teveel regent. 

Zelf kunstgras aanleggen?

We kunnen wel concluderen dat kunstgras eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Kunstgras is makkelijk zelf aan te leggen, maar je kunt het uiteraard ook door een professional laten leggen. Dus waar wacht je nog op?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *