Inspiratie

Dit zijn de 3 beste brandblussermerken van 2022

Brandblussers: een must-have voor in je huis, je tuin, je keuken, je kantoor, je caravan, je klusschuur. Hopelijk heb je ze nooit nodig, maar mocht dat wel zo zijn, dan zijn ze lifesavers. Daarom wil je, wanneer je hebt besloten de investering te gaan maken, wel een goede hebben. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste blussers van 2022? En wat zijn de belangrijke keuzes die je moet maken? We noemen drie fantastische brandblusser merken en hun specificaties. 

1. Poederblussers van Excellent

De belangrijkste keuze die je moet maken wanneer je op zoek bent naar brandblussers is of je gaat voor schuim, of voor poeder. Het grootste verschil tussen schuim- en poederblussers is dat poeder in alle gevallen (schuim slechts in sommige gevallen) buiten kan worden bewaard, omdat het vorstbestendig is. Daarnaast zijn poederblussers vaak goedkoper. Wil je een poederblusser aanschaffen? Kijk dan eens naar de brandblussers van het merk Excellent. Excellent verkoopt poederblussers met veel verschillende inhouden. Daarbij ontvang je ze met een ophangbeugel, vijf jaar garantie en een jaarlijkse keuringssticker. Met een blustijd van 70 seconden is de blusser bovendien snel, zeker voor zijn prijsklasse

2. Schuimblussers van Polmai Brandbeveiliging

Het grote nadeel van poederblussers is dat het poeder overal tussen kruipt, wat ervoor zorgt dat het poeder – voor zover de brand dat al niet gedaan had – alles wat het tegenkomt sloopt. Dit geldt vooral voor elektrische apparaten. Een schuimblusser geeft veel minder restschade, wat hem in beginsel beter geschikt maakt voor gebruik thuis of op kantoor. Daar komt bij dat veel schuimblussers ook geschikt zijn voor het blussen van vetbranden. De meeste particulieren en kantoororganisaties zullen daarmee de voorkeur geven aan schuimblussers, ondanks dat ze vaak iets duurder zijn dan poederblussers. Wil je een schuimblusser aanschaffen? Dan is het Duitse merk Polmai zeker het overwegen waard. Duitse schuimblussers zijn erg betrouwbaar, de blussers van Polmai zijn vriendelijk geprijsd en worden geleverd met keuringssticker en ophangbeugel. Eén van de fijnste brandblusser merken die er is. 

3. ECOFEX brandblussers

Ecofex is een merk met zowel poeder- als schuimbrandblussers. Welke versie dus ook beter bij je past: bij ECOFEX zit je goed. De blussers van ECOFEX zijn geschikt voor het uitmaken van branden van vloeibare stoffen, gasbranden en gewone huis-, tuin- en keukenbranden en hebben daarbij een fantastische bluscapaciteit en zijn vorstvrij (in geval van poederblussers). Daar komt bij dat de brandblussers van ECOFEX zijn gecoat met een milieuvriendelijke ployesterharslak. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *