Inspiratie

Een airco niet alleen in de zomer handig

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Waar we eerder blij waren met een paar dagen tropische temperaturen, daar lopen we tegenwoordig vaak een week of drie per jaar te puffen en te steunen van de hitte.

De avonden zijn vaak het ergst. Dat wil zeggen, het slapen wordt vaak erg lastig als het overdag dik boven de dertig graden is geweest. Bij nieuwere, goed geïsoleerde huizen kun je de warmte de eerste drie dagen dan nog wel buiten houden. Maar daarna komt het ook bij die huizen wel naar binnen. 

Je gaat dan steeds slechter slapen, hoe warmer het blijft in je huis en slaapkamer. Dit is niet bevorderlijk voor je presteren overdag.

Airco

Een uitkomst kan zijn een airco in huis. Dit kan een vaste installatie zijn, maar deze zijn vaak nogal prijzig. En de dagen met tropische temperaturen worden in Nederland op jaarbasis dan wel steeds meer, maar om daar nu zoveel geld voor uit te geven. Dat is voor veel mensen nog een drempel. Als je nou bijvoorbeeld in Spanje zou wonen is het een ander verhaal.

Mobiele airco

Er is een andere oplossing. Namelijk de mobiele airco. Deze mobiele airco doet in principe hetzelfde als de vaste installatie airco, alleen is deze vele malen goedkoper. Nadeel van de verplaatsbare airco is dat deze een minder grote ruimte koel kan houden. Maar terugkomend op bovenstaand probleem van het slapen. Een slaapkamer kan een verplaatsbare airco ook makkelijk koel houden. 

Winterperiode

In de winterperiode is de airco ook goed bruikbaar. Ja, je hoort het goed. Ook in de winter kun je het apparaat inzetten. De airco’s van vandaag de dag hebben namelijk ook een functie waarmee ze een ruimte kunnen verwarmen. Dus als je bijvoorbeeld een minder goed geïsoleerd huis hebt en je slaapkamer bij strenge vorst niet aangenaam is qua temperatuur, dan kun je de airco in zetten om te verwarmen.

Maar je kunt de airco ook gebruiken in je schuurtje bijvoorbeeld. Als je daar ‘s avonds nog even wilt klussen maar het is er erg koud, dan kan het apparaat daar ook voor warmte zorgen. 

Conclusie

Kortom, een airco is tegenwoordig een multi inzetbaar apparaat dat je zowel zomers als in de winter kunt gebruiken. Dat maakt de investering eerder te billeken. En kies je dan voor een verplaatsbare, dan kun je hem gebruiken waar je maar wilt. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *