Inspiratie

Een grote hal inrichten? Dit moet je weten

De hal is toch wel de ontvangstruimte van je woning. Dit is het eerste wat mensen zien van je huis, op de buitenkant na, en geeft dan ook meteen de eerste indruk weer. Toch besteden veel mensen maar weinig aandacht aan hun hal. Er wordt een kapstok en een schoenenrek neergezet en dat is het dan wel. In een kleine hal kan dit misschien ook wel volstaan, maar van een grotere hal kun je nog zoveel meer maken. In dit artikel geef ik je enkele tips over hoe je een grote hal gezellig kunt aanrichten, zodat mensen echt een warm welkom krijgen in jouw huis. 

De basisbenodigdheden in een hal

Over het algemeen zijn er een aantal basisbenodigdheden die niet mogen ontbreken in een hal. Of je nu een grote of een kleine hal hebt, deze dingen zie je eigenlijk altijd terug. Denk hierbij aan een kapstok voor het ophangen van de jassen en aan een schoenenrek om de schoenen netjes aan de kant te kunnen zetten. In een grotere hal kun je op dit vlak net wat meer uitpakken dan in een kleine hal. Zo kun je bijvoorbeeld een meer opvallende, grote kapstok maken, maar kun je ook een bankje neerzetten bij het schoenenrek, zodat iedereen zijn schoenen erop uit en aan kan trekken. 

Wanddecoratie in de hal

Met wanddecoratie kun je iedere ruimte meer sfeer geven, zo ook je hal. Zeker als je een grote hal hebt, dan kunnen die kale witte muren al snel saai worden. Kies daarom voor een leuk behang om de muur op te vullen of maak gebruik van een spiegel. Ook kun je kiezen voor een paar leuke fotolijsten of één grote. Kies dan bijvoorbeeld voor een wissellijst van 70 x 100 centimeter. Zo kun je iedere keer een andere afbeelding in de lijst plaatsen en blijft het een leuke binnenkomer van je huis. 

Overige aankleding

Een grote hal kan net wat meer aankleding gebruiken dan een kleine hal. Nadat je de basis hebt geplaatst, kun je je dan ook gaan bezighouden met de decoratie. Denk hierbij aan een vloerkleed om het vloeroppervlak wat te breken, maar ook aan planten. Planten doen het eigenlijk altijd goed. Is jouw hal echt mega groot? Dan kun je zelfs denken aan het plaatsen van een kunstwerk in het midden van de hal, zoals die wel eens te zien zijn in films. Hierdoor straalt je woning ineens een stuk meer aanzien uit en het is meteen de eyecatcher van je hal. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *