Inspiratie

Een houten vloer in de woonkamer

Wanneer u een houten vloer in de woonkamer legt, dan moet u de vloer aan de zijkanten afwerken om de ruimte, die er is, op te vullen. U mag een vloer van laminaat, pvc of hout nooit tegen een muur aanleggen. De materialen zetten uit als de temperatuur toeneemt en krimpen als het kouder wordt. Wanneer u de vloer van deze materiaalsoorten tegen de muur aanlegt, dan zal hij als de temperatuur hoger wordt uitzetten en loopt u het risico dat hij eruit klapt of bol gaat staan. Dat moet u zien te voorkomen. U moet de ruimte zodanig afdekken dat de vloer een mooi geheel blijft.


Het afdekken van de ruimte tussen vloer en muur

Wanneer de vloer gelegd is, kunt u de ruimte afdekken door gebruik te maken van plinten. Heeft u een vloer van laminaat of hout, dan kunt houten plinten kopen om de ruimte af te dekken. De plinten dienen om de muur te beschermen tegen beschadigingen, maar komen ook het esthetische effect ten goede. De plinten zijn een verlengstuk van de muur en de vloer. Wanneer er een houten vloer wordt gebruikt, dan is het verstandig om ook houten plinten toe te passen.

Verschillende soorten plinten om te gebruiken

In de praktijk worden veel verschillende soorten plinten gebruikt voor de afwerking. Er kunnen hoge en lage plinten worden gebruikt. Het is maar uw voorkeur naar uit gaat. In de moderne woningen worden vaak gebogen muren gebouwd. Dan is het belangrijk dat de plinten die gebruikt worden netjes tegen de muur kunnen worden bevestigd. Dat kan door het gebruik van flexibele plinten. Om een plint gemakkelijk met de muur mee te laten buigen, worden ze van polyurethaan gemaakt. Deze plinten zijn gemakkelijk om tegen een ronde muur te bevestigen, zijn watervast en overschilder baar. De buigbare plinten kunnen pas worden geschilderd als ze zijn bevestigd. Eerst moeten de plinten met een primer worden behandeld voor de definitieve kleur wordt aangebracht.

Het afwerken van de muren

Vaak worden de muren geschilderd in een woonkamer. Toch wordt de laatste tijd ook vaak behang gebruikt. Het is niet zo definitief als het schilderen van de muren en je kunt het in alle soorten krijgen. In veel gevallen wordt er een effen structuur gebruikt in een woonkamer, maar op bijvoorbeeld de muren van een kinderkamer, zal vaak behang met een speciaal patroon worden aangebracht. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een stoer jongens of liefelijk meisjes patroon. Ook wordt er regelmatig overschilder baar verfbehang gebruikt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *