Inspiratie

Hoe zorg je voor een mooi groen gazon op vakantie?

Geen zorgen tijdens de vakantie

U bent waarschijnlijk tijdens alle seizoenen bezig geweest met het onderhouden van uw tuin. Het zou zonde zijn als dit allemaal naar de knoppen gaat wanneer u met vakantie bent. Maar geen paniek, met de Gardena vakantiebewatering hoeft u zich tijdens de vakantie geen zorgen te maken dat u met een teleurstelling thuis komt en kunt ook echt relaxen wanneer u weg bent. Misschien heeft u dit al eens meegemaakt en wilt u het nu koste wat het kost voorkomen dat het harde werk voor niks is geweest. Gardena vakantiebewatering zorgt voor automatische bewatering van uw tuin en gazon.

Als u geen tuin heeft maar wel een balkon hoeft u ook niet getreurd te zijn, Gardena heeft zelfs vakantiebewateringsets die ook geschikt zijn voor bloembakken op balkons. Vergeet niet om de hele set compleet te maken en bekijk welke Gardena slangkoppelingen erbij passen. Zo voorkomt u dat u weer terug moet naar de winkel. Kijk daarom altijd van te voren wat u precies moet hebben of laat u adviseren. 

Tips voor uw gazon en tuin

Tip 1: Maai uw gazon voor vertrek korter. Door dit te doen zorgt u ervoor dat het niet te lang is bij uw terugkomst van vakantie en kunt u makkelijker kunt maaien zonder problemen. Hou rekening met de benodigde tijd hiervoor, dit wordt wel eens onderschat. Plan dus een dag vlak voor vakantie in om dit grondig te doen. Pas wel op dat u het niet te kort maait, anders is er kans dat het gras verbrandt.

Tip 2: Een paar weken voor vertrek niet meer bemesten. De kans dat het gras groener wordt is er en hierdoor wordt het gras sterker wordt. Ook wordt het dan steviger. Op het moment dat er een situatie voordoet waarbij het gras wat te verduren staat, kan het beter verdragen worden. Te veel bemesting kan ervoor zorgen dat het gras juist te slap wordt en slecht tegen een klap kan.

Tip 3: Vraag een vriend of vriendin, uw buren of een familielid of kennis of zij tijdelijk uw tuin in de gaten wil houden. Mocht dit niet mogelijk zijn of als u dit liever niet wil, kunt u ook een hoveniersbedrijf inschakelen om het voor u te doen. Afhankelijk van hoelang u op vakantie bent kunt u inschatten of dit wel of niet nodig is. Met de overige tips kunt u het ook zelf oplossen en met een gerust hart op vakantie gaan.

Tip 4: Zorg ervoor dat u uw planten op een schaduw of halfschaduw plek kunt neerzetten. Het beste is om het zo neer te zetten dat het nog wel regenwater kan opvangen. U kunt ook een klein beetje bodembedekking (mulch) op de aarde verspreiden. Het houdt de wortels koel en de groei van onkruid wordt voorkomen en onder controle gehouden. U kunt de planten alvast water geven en iets onder de pot neerleg

Tip 5: Kweken zonder aarde. Oftewel, hydroponics. Hydroponics is een iets minder bekende methode maar wel effectief. Bij deze methode kweekt u planten in bakken met hydrokorrels, in plaats van bakken met aarde. Giet water in de bak en zorg ervoor dat de onderste laag van de hydrolagen in het water staan. Door de korrels zijn de wortels in staat om water op te nemen zonder enkele spoor van aarde. Al met al kunnen uw planten met deze methode een langere tijd zonder water overleven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *