Inspiratie

Kunstgras leggen in het najaar

Heb je plannen om kunstgras aan te leggen in je tuin? En wil je dit in het najaar doen? Dan rijst natuurlijk de vraag of de najaarsmaanden, specifiek de winter en de herfst, wel een geschikte periode zijn om een kunstgrasmat te leggen. Hoe zit dit precies? Kun je jouw tuin, balkon of een sportveldje wel of niet in het najaar van kunstgrasmatten voorzien? Het antwoord op deze vraag lees je in dit artikel!

Kunstgras leggen in het najaar is geen enkel probleem, als je dit goed timet!


Laten we meteen maat met de deur in huis vallen. In de herfst of winter kun je prima een kunstgrasmat leggen. Je bent hierbij echter wel afhankelijk van het weer. Zorg ervoor dat je de kunstgrasmatten legt als het droog is en niet vriest. Voor het leggen van kunstgras moet je namelijk de grond tot zo’n 10 centimeter uitspitten, en dan is het niet handig als het vriest. En ook als het regent, is het niet fijn om in de tuin aan de slag te zijn. Leg jouw kunstgras dan ook op een dag dat het droog is en er geen sprake is van vorst in de grond. Dan komt het helemaal goed en profiteer je van de vele voordelen die kunstgras in de tuin, of op je balkon, te bieden heeft. Laten we eens wat dieper ingaan op de voordelen die kunstgras tegenwoordig te bieden heeft. Want dat is waar je het natuurlijk voor doet!

Het onderhouden van je tuin stelt niets meer voor…


Een van de redenen om in het najaar kunstgras te leggen, is het feit dat je jezelf hiermee een hoop werk bespaart. Want kunstgras heeft eigenlijk geen tot nauwelijks onderhoud nodig. Zo hoef je voortaan geen gras meer te maaien in de tuin. Ook aan het besproeien en bemesten van je gazon ben je geen tijd meer kwijt. En wat dacht je van onkruid verwijderen? Van dat vervelende klusje ben je voortaan ook verlost!

Alle seizoenen een strak en stralend groen gazon 


Ideaal aan kunstgras kopen is dat je de garantie hebt op een strak en groen gazon, welk seizoen het ook betreft. Of het nu herfst, winter, lente of zomer is: het hele jaar door is het gras bij jullie groener dan bij jullie buren. Met kunstgras is dit een garantie waar je van op aan kunt. Je hoeft je dus geen zogen meer te maken over kale plekken in de tuin, of om gras dat bruin wordt. Kunstgras blijft namelijk het hele jaar door, en ook daarna, mooi groen.

Kunstgras is een duurzame keuze


Ten slotte is het mooie aan kunstgras het feit dat dit gras erg duurzaam is. Gemiddeld gaat een kunstgrasmat minstens 25 tot 30 jaar mee. Je hebt er dus de komende decennia geen omkijken meer naar en kunt genieten van een strakke groene tuin, die eigenlijk geen onderhoud nodig heeft!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *