Inspiratie

Maak je tuin compleet met een zorgvuldig uitgekozen tuinset


Het was een jaar geleden moeilijk om voor te stellen dat je de 12 maanden die volgde voornamelijk zou doorbrengen in en rond je huis. Met het aanbreken van de zomer werden reizen naar het buitenland sterk afgeraden en moest je de jaarlijkse vakantie annuleren kwam ook het besef dat de tijd die voor je lag anders zou worden dan normaal.

Wat ga je dan doen als je niet op je verdiende vakantie kan? Juist, je gaat de tuin renoveren. Als je de zomervakantie al noodgedwongen in eigen land moet doorbrengen dan kun je er maar beter zeker van zijn dat je prettig en comfortabel van de zomer kan genieten. Dus gingen wij met zijn alle klussen in de tuin. Tegels werden vervangen, rotzooi werd opgeruimd en zo langzamerhand creëerde jij je eigen stukje ‘exotische achtertuin’.

Terrassen werden uitgebreid en verlichting werd aangebracht


Als je al een excuus nodig had om je tuin aan te pakken kon je er met de zomer gewoonweg niet omheen. Met de tijd omhanden werd de tuin voor veel Nederlanders een DIY opknap klusje. Het terras werd vergroot en het was ook tijd om een goede barbecue aan te schaffen om op die manier toch nog een beetje van de zomer te kunnen genieten. Met lekker eten, een drankje, de zomerzon en misschien zelfs met enkele vrienden kon je zo toch nog lekker genieten van de zomerse zon en het zomerse weer.

Natuurlijk heeft de verlichting ook een bijdrage geleverd. Van sfeerlampjes tot lampsnoeren en zelfs tot led slangen, het kon zo gek niet. Alles om van je tuin de ultieme ‘stay home’ vakantieplek te maken. Natuurlijk is het ook wel erg gezellig als je op een warme zomeravond de lampjes kunt aanzetten. Deze setting is natuurlijk perfect te aanschouwen vanaf je loungehoekje die je hebt aangelegd vorig jaar

Wat mist er nog?

Natuurlijk, een tuinset. Je bent zo druk bezig geweest om je eigen paradijsje te creëren dat je eventjes vergeten bent dat je uiteindelijk meer mensen gaat ontvangen in je tuin. De twee vrienden die per keer op bezoek kwamen kon je prima kwijt op jouw aluminium loungeset, maar met de versoepelde maatregelen mag je weer meer mensen ontvangen. Die moeten natuurlijk ook zitten. Er zijn gelukkig veel verschillende tuinsets te koop. Er is letterlijk voor ieder wat wils. Je hebt de tuinsets van plastic waar je voor kunt kiezen of je kunt een mooie grote tuintafel van hout in de tuin zetten met een paar leuke bijpassende tuinstoelen. De tuintafel en de tuinstoelen hoeven natuurlijk niet exact hetzelfde te zijn. Je kunt ook kiezen voor een leuke combinatie. Probeer eens combinaties uit en kijk welke verschillende opties dit voor je open legt.

Kies bijvoorbeeld voor tuinstoelen die gemaakt zijn van kunststof en leg er leuke tuinkussens in. Of kies voor stoelen met een zitting van wicker vlechtwerk. Je kunt natuurlijk ook combineren met materialen bij de tuintafel. Een houten tafelblad met een metalen frame misschien?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *