Inspiratie,  Thuis

Op zoek naar iets stoers en duurzaams in de tuin?

Heb je genoten van mooie voorjaarsdagen en zomerse avonden in uw tuin? Je hebt dan vast gemerkt hoe goed je kunt ontspannen en hoezeer ook je bezoek het verblijf in de tuin op prijs stelde. Echter, je huidige tuinmeubels hebben wellicht hun beste tijd gehad en zijn inmiddels aan vervanging toe. Als je op zoek bent naar tuinmeubilair waar je nog jaren plezier van kunt hebben, kies dan voor iets duurzaams. Wil je daarbij tuinmeubelen met een stoere uitstraling dan zijn steigerhout tuinmeubels echt iets voor jou. Wij vertellen je graag meer over het onderhoud, de uitstraling en de mogelijkheden.

Wat zijn de eigenschappen van steigerhout?

Je loopt langs een bouwplaats en ziet vaklieden hard werken, staand op metalen steigers met steigerhouten planken. Je ziet hoe hard ze werken en hoe robuust en veilig de constructie van de steigers is. Het maakt niet uit of het windstil en zonnig is, of dat er een gure wind waait met regelmatig neerslag. Het werk gaat door en de steigerhouten planken doen vele jaren dienst. Steigerhout is van bijzonder hoge kwaliteit, omdat het veel te lijden heeft. Je ziet de doffe glans, veroorzaakt door een natuurlijke patinalaag, waarmee het hout zich tegen weersinvloeden beschermt. Dit geeft steigerhout een stoere uitstraling en daar ligt nu net de charme van dit materiaal.

Hoe kun je steigerhout tuinmeubels het best onderhouden?

Steigerhout leent zich uitstekend om steigerhout tuinmeubels van te maken en nog vele jaren in uw tuin te staan. Goede meubelmakers geven het steigerhout wel een speciale behandeling waardoor het nog duurzamer wordt. Dit kan met een beschermende olie, een lak of een speciale behandeling met een nanospray. Daarna is het hout geschikt om meubilair van te maken. Als je goed gemaakte steigerhout tuinmeubels aanschaft, hoef je pas na twee jaar te denken aan een nieuwe behandeling van het hout. Blijven de tuinmeubels van steigerhout het hele jaar buiten staan? Met een nat doekje neem je het hout regelmatig af. In de wintermaanden zet je het tuinmeubilair bij voorkeur op een verhoging, zodat vocht er niet van onderen in kan trekken. Met een zeil dek je de steigerhout tuinmeubels af, zodat herfstbladeren, sneeuw en regen het hout niet té zeer verontreinigen. Dat scheelt je in het voorjaar veel werk.

Welke mogelijkheden heb je bij het zoeken naar steigerhout tuinmeubels?

Een goede aanbieder van mooi steigerhout bied je hoekbanken, tuintafels, sofa’s en fauteuils, gemaakt van steigerhout. Je hebt de keuze uit meerdere modellen. Alle modellen hebben het stoere karakter waar veel mensen voor vallen, maar je kunt ook kiezen uit extra industriële modellen, met een frame van steigerbuizen tot tuinmeubels met een ingetogen en charmante vormgeving en comfortabele zitkussens in meerdere kleuren.

Standaardmaten of maatwerkoplossingen?

Je bent niet gebonden aan standaardmaten. Sterker nog, het leveren van maatwerk is voor een goede meubelmaker niet meer dan normaal. Heeft je tuinterras afwijkende maten, dan bespreekt je het beste van tevoren alle wensen. De meubelmaker brengt ze in overeenstemming met de mogelijkheden, zodat je binnenkort tevreden kunt ontspannen op je steigerhouten tuinmeubilair.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *