Inspiratie

Richt je woonkamer in met vakantiesouvenirs

Ga jij regelmatig op vakantie om te ontsnappen aan je dagelijkse routine? En neem je ook vaak een souvenir mee naar huis, wat vervolgens in de kast blijft liggen? Lees dan snel verder. Er zijn namelijk talloze vakantiesouvenirs die wel in je interieur in de woonkamer passen. Zo kun je de herinneringen aan je vakantie blijvend houden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van souvenirs die je op verschillende vakantiebestemmingen kunt aanschaffen. 

#1 Een kunstwerk voor aan de muur

Een uniek kunstwerk is een geweldige manier om de vakantiesfeer in je woonkamer te brengen. In verschillende landen, kun je mooie schilderijen of prints kopen van lokale artiesten. Die geven een persoonlijke touch aan je woonkamer en zijn ook nog eens heel mooi om te zien. Zo kun je denken aan een getekend portret van je gezin of een art-deco kunstwerk met allerlei kleuren. Maar je kan er ook voor kiezen om een speciale foto uit te laten vergroten en af te drukken op canvas of een ander materiaal. Met een uniek kunstwerk aan de muur, kun je iedere keer weer terugdenken aan die fijne vakantie in dat kleinschalige hotel op Madeira

#2 Een schaal of fruitmand voor op de eettafel

Is je eettafel nog wat kaal? Neem dan eens een leuke schaal of fruitmand mee de volgende keer als je op vakantie gaat. Zo’n item mag gezien worden en is ook nog eens heel praktisch. Ga voor een groot formaat zodat je genoeg ruimte hebt voor al je appels, peren en bananen. Mooie schalen die je veel tegenkomt in het buitenland zijn gemaakt van hout of van rieten vlechtwerk, die eigenlijk wel in ieder interieur passen.

#3 Berbers vloerkleed uit Marrakech

De bohemian trend is helemaal hip. In veel winkels zie je mooie vloerkleden terug, maar hoe leuk is het om tijdens je vakantie in Marrakech een Berbers vloerkleed aan te schaffen? Zo heb je een uniek exemplaar, wat je nergens anders tegen zult komen. In Marrakech vind je verschillende winkels waar je deze vloerkleden kunt aanschaffen, in verschillende groottes. Dus vergeet niet je woonkamer even goed na te meten voordat je vertrekt naar deze wereldstad. 

#4 Een aardewerk vaas of wandbord uit Andalusië

Tijdens een kleinschalige vakantie in Andalusië kom je veel souvenirs tegen gemaakt van aardewerk en keramiek. Heb je nog ruimte over naast je televisie? Dan is een vaas van bijzondere keramiek een mooi item om hier neer te zetten. Wanneer je niet veel ruimte over hebt, dan heb je vast nog wel een klein plekje aan de muur over voor een wandbord van aardewerk. Deze souvenirs passen in een kleurrijk interieur en geven veel sfeer aan je woonkamer. 

#5 Een beeld, sculptuur of bijzonder houtsnijwerk

Hou jij niet zo van kleur en heb je een minimalistische inrichting in je woonkamer? Dan kan je op je vakantiebestemming op zoek gaan naar een bijzonder beeld, sculptuur of een mooi houtsnijwerk. Die zijn er in neutrale kleuren, zoals beige en zwart, te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een handgemaakt kunstwerk aanschaffen op een marktje in Zuid-Afrika of een natuurstenen beeldje aanschaffen van een lokale artiest in Barcelona. Door de neutrale kleuren, passen deze souvenirs in vrijwel iedere woonkamer.

We hopen je met deze tips genoeg inspiratie te hebben gegeven. Zo kun je de saaie souvenirs de volgende keer met rust laten, en kies je voor een origineel exemplaar voor in je woonkamer. Wij zijn heel benieuwd, welke souvenir jij de volgende keer mee naar huis neemt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *