Inspiratie

Schoonmaak tips

Schoonmaken, het is een taak die we vaak uitstellen. Het is tenslotte niet het leukste klusje wat er is maar van uitstel komt afstel. Maar wees gerust, wij zijn hier om jou een handje te helpen. Hieronder hebben we een aantal handige schoonmaaktips weergegeven. En wij kunnen jou één ding beloven: het schoonmaken zal een stuk makkelijker worden waardoor je geen opleveringsschoonmaak hoeft in te schakelen. Hebben wij jou aandacht gewekt? Lees dan maar snel verder. 

Begin altijd met opruimen

Dit is de gouden tip, begin altijd met opruimen. Maar waarom? Met rommel in het zicht kan jij niet al het vuil verwijderen. En wanneer jij na afloop past begint met het opruimen kan er veel stof vrij komen. Begin daarom altijd met opruimen en ga daarna pas aan de slag met het stofzuigen en schoonmaken.

Sporten

Sporten kunnen we eigenlijk vergelijken met schoonmaken. Het is iets dat je eigenlijk moet doen maar het is een taak die vaak uitgesteld wordt. Maar, met schoonmaken sla je twee vliegen in één klap. Het schoonmaken is al een work out op zichzelf. Wist je dat je met stofzuigen maar liefst 119 calorieën verbrand?

Draadloze stofzuiger

Wellicht heb je hier al wel eens over nagedacht. Nooit meer gezeur met een snoer dat ergens achter blijft haken of het constant verplaatsen van het snoer. Een draadloze stofzuiger maakt het voor jou een stuk makkelijker. Denk jij dat je het in je hebt om grondige schoonmaak te verzorgen? Bekijk dan eens de talloze schoonmaak vacatures.

Streeploze ramen

Het is een veel voorkomend probleem, je hebt de ramen gelapt en na afloop zie je overal strepen verschijnen. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Maak een sopje met lauw water en afwasmiddel. Zie je na afloop nog steeds strepen? Doe het raam dan af met een krant.

Meng geen schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen kan je beter niet met elkaar mengen. Sterker nog, dit kan giftige gassen en bijtend chloorgas veroorzaken. Dit zijn natuurlijk dingen die je graag wilt voorkomen. Gebruik daarom altijd enkel één schoonmaakmiddel tegelijkertijd!

Afvinken

Soms lijkt er geen einde te komen aan de diverse schoonmaak taken. Dit kan voor ontmoediging zorgen en dat willen we zeker niet hebben. Je was net zo lekker op gang. Maak daarom een checklist voor jezelf. Zet hierop alle taken die je die dag van plan bent om te gaan doen. Is een taak uitgevoerd? Vink hem dan af! Je zult al snel zien dat dit voor extra motivatie zorgt.

Douchecabine afspoelen

Dit is een tip die vrijwel geen moeite kost. Spoel elke keer na het douche even de douchecabine af met de douchekop. Zo voorkom je dat na een tijd oranje zeepresten op de vloeren en tegels komen. Een kleine moeite toch?

Douchecabine drogen

Om de bovenstaande tip nog wat effectiever te maken. Raden wij jou aan om na afloop van het douche (en na het spoelen), de douche af te nemen met een droge microvezeldoek. 

Schoonmaaksoda

Heb je weleens last van een verstopt doucheputje? Vervelend, maar geen zorgen. Giet eens in de zoveel tijd wat schoonmaaksoda met kokend water in je doucheputje. Dit voorkomt verstoppingen en de eventuele stank is zo ook meteen verdwenen.

Geen wasmanden in de badkamer

We hebben het waarschijnlijk (bijna) allemaal, een wasmand in de badkamer. Het is simpelweg gewoon de handigste plek. Maar de damp van douchen en baden maakt de wasmand vochtig. Hierdoor komen er extra snel zilvervisjes en dit wil je natuurlijk niet. Zet de wasmand voortaan ergens anders neer.

Stinkende handdoeken

Misschien heb je het wel eens gehad, je hebt net nieuwe handdoeken en ze ruiken al niet meer lekker. De vochtige damp in de badkamer zorgt voor schimmel. Hierdoor gaan jouw handdoeken al snel niet lekker meer ruiken. Leg ze ergens anders neer!

Dweilen met groene zeep

Dweil de vloer van de badkamer voortaan grondig met een schoonmaakmiddel zoals groene zeep. Maar waarom? Vette zeep kan je vloer namelijk erg glad maken. Groene zeep is hiervoor een prima oplossing!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *