Inspiratie

Stalen deur kopen? De voor- en nadelen

Niks is prachtiger dan een stalen deur in je woonkamer. Een van de websites waar je meer informatie hierover kunt aanvragen is dhk.nl/. Het hebben van een stalen deur gaat gepaard met zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je wat deze precies zijn.

De enorme lijst met voordelen die kunststof deuren van DHK niet hebben

Doordat het zo’n vormvast materiaal is dat erg taai en sterk is, kun je er onwijs lang gebruik van maken. Dit is een groot voordeel van stalen deuren die kunststof deuren van DHK niet hebben. Hiernaast oogt het ook tijdloos en exclusief. Staal is mooi voor binnendeuren, omdat het stijl onafhankelijk is. Kort gezegd: het maakt niet uit wat voor stijl je woning is, een stalen deur past vrijwel altijd in het geheel. Het ziet er prachtig uit in een klassieke woning, maar het past juist ook erg mooi in een design woning. Hiernaast is het een goede keuze omdat je er geen tot zeer weinig onderhoud aan hoeft te doen. 

Het enige wat je af en toe zal moeten doen is het schoonmaken van het staal, maar dit kan met een mild sopje. Je hoeft het materiaal dus niet in te smeren met olie of van tijd op tijd lakken. En wil je een glasplaat in je deur verwerken? Dan ben je met stalen deuren bij het goede adres. Deze zijn namelijk zo stevig, dat je gemakkelijk hier een grote glaspartij tussen kunt laten plaatsen. Hierdoor lijkt jouw woning een stuk ruimtelijker, omdat glas je kamer optisch groter maakt. Dit geeft ook nog eens een prachtig stijlvol effect.

Helaas zijn er ook wat nadelen

Helaas gaan stalen deuren ook gepaard met nadelen, hoewel dit er wel minder zijn dan de voordelen. Een nadeel is namelijk dat staal erg arbeidsintensief is, waardoor het vaak erg duur is om een stalen deur aan te schaffen. Hoewel het prachtig is om een dun staal montuur rond je glasplaat te hebben, is dit nog duurder. 

Het kost namelijk meer werk om staal zo smal te vormen, ook al kost het minder staal. Ook is het vaak minder isolerend dan een aluminium rand wanneer je glasplaten in je frame wilt laten plaatsen. Er kan dus eventueel kou naar binnen komen, of de warmte uit je woonkamer kan verdwijnen naar de gang. Dit kan een probleem zijn, omdat je hierdoor meer energie moet gebruiken om je kamer voldoende te verwarmen. Om toch goede isolatie te krijgen bij je stalen deur, zal je waarschijnlijk te maken krijgen met een hoger prijskaartje. Kies dus van te voren verstandig of een stalen deur echt iets voor jou is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *