Inspiratie

Tips om een muur te gaan verven

Iedereen heeft eens in de zoveel tijd wel zin om hun muur een andere kleur te verven. Dit kan in de woonkamer zijn maar het gebeurd het meeste in de slaapkamer. Op gegeven moment ben je de kleur op de muur gewoon zat en wil je er weer een nieuw kleurtje op doen. Je bent niet super goed in het verven van muren maar vindt het onnodig om een schilder in te huren om maar één muur of kamer te verven. Je gaat het dus toch maar zelf doen. Hier wel wat tips die je kunnen helpen bij het verven van je muur.

Goede materialen kopen

Eén van de belangrijkste dingen die het verven van een muur een stuk makkelijk kan maken is dat je goede materialen gebruikt. Goede kwaliteit verf, kwasten en schilderstape is echt essentieel om een muur goed te schilderen. Als je goede kwaliteit verf en kwasten hebt is het bijna onmogelijk om een muur te verpesten. Daarnaast is het heel handig als je 3M tape koopt. Het is namelijk handig om stopcontacten en randjes af te plakken die je niet geschilderd wil hebben. Als je maar rollen hebt met weinig tape erop moet je iedere keer weer een nieuwe rol kopen of pakken wat veel minder handig en effectief is dan als je een rol koopt waar veel tape op zit. 

Goede achtergrond om te gaan verven

Je ziet vaak bij mensen dat als ze bijvoorbeeld een rode muur hebben, dat ze meteen met blauw eroverheen gaan verven. Dit is echter niet handig omdat sommige kleuren verf zo gepigmenteerd zijn dat je het er bijna altijd doorheen gaat zien. Daarom is het handig om eerst je muren goed wit te verven zodat je een goede achtergrond hebt. Als je muren niet zo mooi meer zijn kun je ook eerst je muren behangen en daaroverheen gaan verven. Zo heb je ook een mooie achtergrond en heb je ook geen last meer van bijvoorbeeld gaten in je muur. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *