Inspiratie,  Interieur,  Thuis

Waarom je voor kunststof kozijnen kiezen moet

Als je bezig bent met de bouw van een nieuw huis of appartement moet je, evenals vloeren en muurkleuren, ook een keuze maken omtrent jouw kozijnen. Evenwel ben je wellicht bezig met het renoveren van jouw pand, en zijn de oude, lekkende kozijnen die je momenteel hebt aan vervanging toe. Welke kozijnen je uiteindelijk kiest hangt van een aantal factoren af. Zo moeten de kozijnen natuurlijk niet uit de toon vallen met de rest van jouw exterieur. Ook mogen ze niet te duur zijn, moeten ze goed isoleren en wil je ze niet ieder jaar door professional laten onderhouden.  Ondertussen zijn er vier verschillende soorten kozijnen op de markt: houten kozijnen, stalen kozijnen, aluminium kozijnen en kunststof kozijnen. Die laatste is de goedkoopste, maar tegelijkertijd ook één van de stevigste en duurzaamste soorten die er is. Hier lees je meer.

Duurzaamheid van kunststof

Het grootste voordeel van kunststof is waarschijnlijk zijn duurzaamheid. Gemiddeld gezien wordt de levensduur van kunststof kozijnen op zo’n vijftig jaar geschat. Dit is tien jaar minder dan de levensduur van aluminium kozijnen, maar meer dan bijvoorbeeld staal en hout. Daarbij komt kijken dat kunststof kozijnen geen onderhoud verlangen. Door dat kunststof geheel waterbestendig is, en geen vuil op nemen kan, hoef je ze alleen eens in de zoveel tijd af te stoffen. Dit betekent dat kunststof kozijnen natuurlijk verschrikkelijk duurzaam zijn, maar ook dat de aanschafkosten de enige kosten zijn die je tijdens hun gehele leven maakt. Met hun relatief geziene goedkope prijs, maakt dat kunststof kozijnen niet alleen tot één van de duurzaamste soorten kozijnen, maar ook de allergoedkoopste.

Uiterlijke kenmerken

Omdat kunststof kozijnen van PVC worden gemaakt, zijn ze ook in veel kleuren en soorten verkrijgbaar. De kunststof kan gemakkelijk tot één kleur worden gemaakt, of in een specifiek profiel worden verwerkt. Je hebt tegenwoordig kunststof kozijnen die als twee druppels water op hout lijken. Deze wijde toepasbaarheid maakt dat kunststof kozijnen vrijwel bij ieder huis passen en nooit uit de toon vallen met hun omgeving. Wel moet je dus precies weten wat je van jouw kozijnen verlangt. Wees op je hoede voor keuzestress.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *