Inspiratie

Zorg letterlijk voor extra warmte in je interieur

De energieprijzen stijgen en daardoor worden we er extra mee geconfronteerd hoe belangrijk het is om te kijken naar mogelijkheden om te besparen op energie. Want dat scheelt aanzienlijk in je energiekosten. Wist jij dat er praktische tips zijn die je eenvoudig kunt toepassen in je interieur om energie te besparen? Wij geven je een aantal handige interieurtips voor extra warmte in dit artikel.

Overgordijnen

Er is een hele periode geweest waarin overgordijnen helemaal niet standaard voor alle ramen gehangen werden. Het zorgt er misschien voor dat de ruimte kleiner oogt of alleen rolgordijnen of vouwgordijnen zorgen voor voldoende zonwering. Maar overgordijnen hebben niet alleen als functie om de zon binnen te houden: ze zorgen er ook voor dat warmte in huis blijft. Mits je ervoor zorgt dat ze niet voor, maar boven de radiatoren hangen. Genoeg redenen om te kiezen voor mooie overgordijnen in een kleur of print die bij de rest van het huis past. 

Isolerende raamdecoratie

Naast overgordijnen zijn er nog meer vormen van raamdecoratie waarmee je warmte goed binnen kunt houden ofwel isolerende raamdecoratie. Zo zijn plisségordijnen heel goed in het binnenhouden van warmte doordat ze gemaakt zijn van dubbele stof met kleine luchtkamers. Er zijn plisségordijnen met een aluminium coating verkrijgbaar wat zorgt voor extra isolatie. De coatings die gebruikt worden voor verduisterende rolgordijnen hebben vaak ook een extra isolerende werking  

Vloerkleden en wandkleden

Een mooi vloerkleed of wandkleed zorgt niet alleen voor meer sfeer in huis, maar ze zorgen allebei ook voor wat extra isolatie. Des te meer reden dus om te kiezen voor een vloerkleed en/of een wandkleed in je interieur. Tegenwoordig is er volop keuze in mooie kleden die bij iedere interieurstijl passen.

Tips voor de lange termijn

Als je op de lange termijn fors op gas wilt besparen, dan is het belangrijk om net een stapje verder te kijken naar je interieur. Het extra isoleren van je woning kan bijvoorbeeld zorgen voor een aanzienlijke besparing. Maar ook het installeren van een warmtepomp is hiervoor een goede stap. Nog niet klaar voor deze stap? Er zijn ook All-Electric Ready warmtepompen. Een goede tussenoplossing in de vorm van een hybride warmtepomp die kan samenwerken met je cv-ketel. All-Electric Ready betekent dat je in de toekomst heel makkelijk de stap naar volledig gasloos kunt maken. 

Met behulp van de bovenstaande tips kun je aan de slag om letterlijk te zorgen voor extra warmte in je interieur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *