Interieur

3 tips voor een geslaagde BBQ

Met dit weer is het logisch dat de barbecue kriebels weer naar boven komen. Ben jij deze keer aan de beurt om een barbecue te organiseren voor je vrienden of familie? Dan wil je natuurlijk dat het een geslaagde dag wordt. Met de tips in dit artikel is je volgende barbecue gegarandeerd een succes. 

Zorg voor een goede voorbereiding

Een geslaagde BBQ begint bij een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je weet hoeveel personen er komen en probeer eventueel ook rekening te houden met hun wensen. Wanneer een aantal mensen bijvoorbeeld alleen maar vis eten en geen vlees, dan is dat wel handig om te weten voor de inkoop. Zorg daarnaast ook dat je alles van tevoren al in bakjes of op bordjes klaar hebt staan (in de koelkast) en dat je de tafel al gedekt hebt. Hierdoor ontzorg je jezelf van dat soort klusjes tijdens de barbecue en kun jij ook genieten van de barbecue. Dit is gezelliger voor jezelf, maar ook voor je gasten. Tipje: Gebruik niet één van je mooiste tafelkleden voor het dekken van de tafel. Een barbecue zorgt namelijk vaak voor veel geklieder. 

De plek van de barbecue

Zorg dat je je barbecue op een goede plek zet. Dat wil zeggen dat je deze zo neerzet dat jullie niet in de rook zitten, maar ook dat de barbecue op een vlakke, stevige ondergrond staat. Hierdoor weet je zeker dat het vlees niet van de barbecue afrolt of dat de barbecue per ongeluk omvalt. Ga de barbecue niet verplaatsen als je deze eenmaal hebt aangestoken, dit kan voor gevaarlijke en pijnlijke situaties zorgen. 

Neem de tijd

Barbecueën is een kwestie van veel geduld hebben en niet overhaasten. Vlees heeft nu eenmaal tijd nodig om te garen. Neem die tijd dan ook om gezellig met je gasten bij te praten en ga niet de hele tijd bij de barbecue staan. Wanneer je het vlees eens in de paar minuten omdraait, dan is dat meer dan voldoende. Gebruik voor het omdraaien van het vlees een vleestang in plaats van een vork. Een vork zorgt er namelijk voor dat het vlees minder mals wordt. Tegenwoordig heb je ook speciale vleesthermometers waardoor je precies kunt zien wanneer het vlees gaar is. Heb je niet zo’n vleesthermometer en is het vlees voor je gevoel klaar? Dan is het altijd verstandig om even een stukje te controleren. Dit doe je door het stukje simpelweg even doormidden te snijden en te kijken of het gaar genoeg is. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *