Interieur,  Thuis

Hoe schilder je de muren van je huis?

Muren in het huis zorgen er niet alleen voor dat uw huis rechtop blijft staan, maar bepalen ook voor een groot deel de sfeer. Het oppervlak en de kleur van de wanden geven een bepaalde uitstraling. Het schilderen van muren maakt het mogelijk om zelf de sfeer en het uiterlijk te bepalen! En met een hangmat standaard hoef je je muur ook niet te beschadigen. Wat is de beste manier om dit te doen? Volg de stappen van Flexa voor een nieuwe look!

Schoonmaken van muren

Als je de muren van een kamer gaat schilderen, is het belangrijk dat je eerst voldoende ruimte hebt. Dus haal eerst zoveel mogelijk spullen uit de kamer als je kunt. Als er nog meubels in de kamer staan, kun je die beter afdekken met een dekzeil. Als alles de kamer verlaat of bedekt is, kunt u beginnen met het bijsnijden van de randen. Als alle randen bedekt zijn, kunt u verder gaan met de volgende stap. De volgende stap is het ontvetten van de muur, dit zorgt ervoor dat de verf beter aan de muur blijft kleven.

Gebruik van een primer

Wanneer de muur volledig is gereinigd, kunt u de primer gaan aanbrengen. De primer verbetert de hechting en de coating van de afwerkingslaag. Het vermindert ook de zuigcapaciteit van de muur, zodat u minder verf nodig heeft bij het schilderen.

Muur schilderen

Zodra de muren schoon en gecoat zijn, kunt u beginnen met het aanbrengen van muurverf. Bij het aanbrengen van muurverf kan men best beginnen met hoeken en randen en dan binnenin werken. Hoeken en randen kunnen het beste worden geschilderd met een acryl penseel. De rest doe je met de verfroller. Je doet dit van links naar rechts en je krijgt ongeveer 2-3 keer een verfroller voor dezelfde klus. Als je klaar bent, laat je de verf drogen en schilder je de muur nog 1 of 2 keer.

Eén reactie

  • Emma de Graaf

    Bedankt voor de goede schildertips! Mijn man en ik hebben net een nieuw huis gekocht, waar best veel aan gedaan moet worden. Meestal schilder ik muren zelf en dan begin ik inderdaad ook met een primer, dat werkt het beste. Voor deze grote klus denken we eraan een vakkundig schilderbedrijf in te schakelen, het huis is iets te groot voor mij alleen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *