Interieur

Shutters gebruiken als raambekleding

Het zoeken naar de juiste raambekleding kan een eindeloze zoektocht zijn. Gordijnen, shutters, jaloezieën en wat er allemaal nog meer bestaat aan raambekleding. In deze blog willen we graag de shutters in het zonnetje zetten. Wij leggen je graag uit wat het is, wat het voordeel is en wat de mogelijkheden zijn. Benieuwd? Lees dan verder. 

Shutters 

Een shutter is een binnenluik met horizontale lamellen. De lamellen zijn gemaakt van hout of van kunststof. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende collecties, lamel maten, frames en kleuren. De lamellen zijn volledig verstelbaar waardoor je zelf de lichtinval en de mate van privacy kunt bepalen. Shutters ogen sfeervol en stijlvol in ieder interieur. 

Wat zijn de voordelen? 

Als u kiest voor shutters als raamdecoratie, dan geniet u van meerdere voordelen: 

  • Privacy: 

Shutters zorgen voor een hogere mate van privacy. Shutters zorgen voor veel lichtinval maar ook de privacy van raambekleding is niet geheel onbelangrijk. Door te kiezen voor shutters geniet je van meer privacy én lichtinval.

  • Duurzaam: 

Als je kiest voor shutters, dan kies je ook voor duurzaamheid. Naast dat shutters een prachtige blikvanger zijn in je huis, brengen ze ook de nodige duurzame voordelen met zich mee. De shutters kunnen namelijk eenvoudig warmteverlies beperken. In de wintermaanden zal er minder warmte verloren gaan via de ramen doordat de shutters ervoor hangen. Een blikvanger die goed is voor het oog én je portemonnee! 

  • Schoonmaak gemak: 

Als je de shutters op het eerste gezicht ziet, zal je denken dat het veel schoonmaakwerk kost. Maar het schoonmaken van de shutters is eigenlijk heel makkelijk. Je hoeft namelijk niet elke lamel apart schoon te maken. Als je de lamellen sluit maak je eerst de ene kant schoon met een vochtige doek en tot slot de andere kant. Een kind kan de was doen! 

  • Shutters als zonwering: 

Shutters zijn eigenlijk erg multifunctioneel. Naast dat ze een echte toevoeging zijn aan je interieur, kun je de shutters ook perfect gebruiken als zonwering. Als de zon fel naar binnen schijnt en je op je laptop zit te werken, bieden shutters daarvoor dé oplossing. 

  • Op maat gemaakt: 

De shutters zijn eigenlijk verkrijgbaar in veel verschillende frames, collecties, lamel maten en kleuren. Jij kiest uit wat je wil, en wij maken de shutters op maat. Dit is ook mogelijk voor shutters met een afwijkende raamvorm. 

Shutters kopen  


Welke kleur, frame, vorm of lamel maat je ook wilt, bij Van Eyck maken wij de shutters helemaal naar jouw wens. Ben je benieuwd naar de prijzen van shutters? Neem contact op met één van onze specialisten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *