Interieur

Wat te doen met je schilderijen?

Houd jij van schilderen? Of vind je het geweldig om vlooienmarkten af te struinen op zoek naar de mooiste doeken? Dan is je verzameling inmiddels vast wel overcompleet en weet je bijna niet meer wat te doen met die werken. Gelukkig zijn er verschillende manieren te bedenken waar jij met jouw schilderijen mee aan de slag kunt.

Schilderijen ophangen

Het meest voor de hand liggende doel voor jouw schilderij is natuurlijk ophangen. Kies je mooiste werken uit en zoek er een leuk plekje voor in je woonkamer, keuken, hal, slaapkamer of misschien wel buiten onder de overkapping. Om het schilderij nog meer te laten spreken en net even wat extra glans te geven, kun je deze inlijsten. Baklijsten zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze lijsten hebben een L-vormig profiel en vormen een soort bak, waarin het doek geplaatst kan worden. Deze lijsten zijn te koop in verschillende kleuren, afmetingen en materialen en sluiten dan ook perfect aan bij ieder interieur.

Expositie

Veel eigen werk? Teveel om in de kamer op te hangen? Zonde als daar niets mee gedaan wordt. Je zou voor je eigen werk een ruimte kunnen huren en deze exposeren. Misschien dat dat net even teveel van het goede is, maar er zijn ook talloze bedrijven, culturele gebouwen en bijvoorbeeld restaurants die open staan voor een expositie van een talentvolle schilder. Houd de oproepen in de gaten of ga zelfs eens na of ze wellicht jouw werk willen exposeren. Ben je een verzamelaar van verschillende werken van anderen? Ook dan staan deze instellingen vaak open voor een expositie van jouw verzameling. 

Verkopen

Ook is het natuurlijk mogelijk je schilderijen te verkopen. Lastig misschien, om afstand te doen van jouw werk, maar door het verkopen van je werk, kun je wel weer aan de slag met nieuwe kunst. Je kunt jouw schilderijen eenvoudig online verkopen. Hiervoor zou je een eigen website kunnen laten maken, maar je kunt er ook voor kiezen om op verkoopsites jouw werk aan te bieden. Daarnaast kun je een plaatselijke galerie bezoeken. Wellicht kun je hier wat van je werk exposeren met als doel verkoop.

Weggeven of doneren

Natuurlijk is verkopen een vrij grote stap en vraag je je wellicht af of mensen wel geïnteresseerd zijn in jouw werk. Of misschien schilder je wel, omdat je het zo’n leuk tijdverdrijf vindt en niet uit bent op de verkoop van je doeken. In dat geval kun je natuurlijk jouw werk ook gewoon weggeven. Aan vrienden, familie, buren of andere bekenden bijvoorbeeld. Maar misschien zijn er ook goede doelen waaraan je schilderijen kunt schenken. Denk aan een ziekenhuis, bibliotheek of andere publiek ruimte. Niet alleen erg lief, maar ook misschien wel goede publiciteit!  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *