Interieur

Zorg voor extra warmte in je huis en je tuin

Er zijn verschillende redenen waarom een aankoop van een terrashaard of een houtkachel een goede keuze kan zijn. Zeker met de hoge energieprijzen kan een houtkachel op een goedkopere manier extra warmte bieden in de wintermaanden. In de zomermaanden kan je dan weer opteren voor een terrashaard om op gezellige zomeravonden langer buiten te kunnen zitten. In dit artikel worden enkele tips gegeven bij de aankoop ervan. 

Tips voor het aankopen van een houtkachel

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een houtkachel wil aankopen, is dat de kachel ook een rookkanaal heeft. Dit is het kanaal waarlangs de rook of lucht die wordt geproduceerd, wordt afgevoerd. De aanwezigheid van een rookkanaal bepaalt niet enkel of een houtkachel mogelijk is, het speelt ook een rol in hoe goed de rook wordt weggevoerd. 

Een tweede aspect is het vermogen van de kachel. Mensen redeneren vaak dat je nooit een teveel aan vermogen kan hebben bij een houtkachel, maar dat klopt niet. Kies je voor een te groot vermogen, dan wordt het al snel te warm in je woning, wat ook niet aangenaam is. Daarnaast zorgt het juiste vermogen er ook voor dat de kachel optimaal kan branden. Indien dit niet het geval is, dan heeft de kachel een hogere en schadelijkere uitstoot wat natuurlijk ook niet aan te raden is. 

Vandaag de dag bestaan er heel wat verschillende soorten houtkachels waaruit je kan kiezen. Bepaal op voorhand al wat je budget is en bekijk al eens op verschillende websites wat de mogelijkheden zijn met jouw budget. Zo kan je op een gerichte manier op zoek naar de houtkachel die bij jou past. 

Tips voor het aankopen van een terrashaard

Tijdens de zomermaanden willen veel mensen zo lang mogelijk genieten van de zon en het warme weer. Jammer genoeg gebeurt het vaak dat de warmte snel verdwijnt zodra de zon ondergaat. Om ervoor te zorgen dat leuke zomeravonden niet abrupt tot een einde komen, kan je kiezen om een terrashaard te plaatsen in je tuin. 

Belangrijk is om op voorhand te beslissen wat de functie zal zijn van de terrashaard. Wil je graag enkel wat sfeer en gezelligheid of moet hij ook een bepaald oppervlakte goed kunnen verwarmen? Daarnaast heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om voor een terrashaard te kiezen die ook als barbecue kan dienen. Dit houdt in dat je gewoon je vlees kan bakken op de haard en nadien kan je de haard gewoon laten doorbranden. 

Het kan bovendien ook handig zijn om voor dezelfde verbrandingswijze te kiezen als je haard in huis. Op die manier moet je bijvoorbeeld enkel maar houtblokken in huis halen die zowel voor je tuinhaard als voor je houtkachel kan gebruikt worden.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *