Slaapkamer

4 tips voor het kiezen van een geschikt kinderbed

Kinderen brengen het grootste deel van de dag in hun bed door. Het is dus belangrijk dat je ruim de tijd neemt om het juiste bed voor je zoon of dochter te kiezen. Het verkeerde bed kan leiden tot spierpijn, rugpijn, een slechte houding en slaaptekort. Om het meeste waar voor je geld te krijgen is het belangrijk bij een kinderbed kopen dat het leuk en praktisch is. Hieronder 4 tips om je verder te helpen.

1. Zorg dat het bed veilig is

Ieder heeft zeker wel eens een val meegemaakt die geschaafde knieën of een enorme bult op het voorhoofd veroorzaakte. Vanwege deze en andere soortgelijke incidenten moet elk bed worden voorzien van verschillende veiligheidsmaatregelen. Wat mag het bed niet missen? Volgens Eurobedden moeten alle bedranden zijn afgerond (geen scherpe hoeken), zowel het vlakke oppervlak, het hoofdeinde als onder het bed. Over jongere kinderen betreft, is het raadzaam om zijhekken in hun bed te installeren die hen beschermen tegen het vallen uit bed. Kleine kinderen die tijdens het slapen ronddraaien als een uurwijzer, moeten worden voorzien van zachte panelen aan de muur naast hun bed.

2. Wat is de ideale bedhoogte voor je kind?

Voor een maximaal comfort en voldoende ontspanning is het belangrijk de juiste hoogte van de slaapplaats te kiezen. Voor kleinere kinderen moet de hoogte ongeveer 25 cm zijn, zodat ze niet je hulp nodig hebben om in bed te hoeven klauteren. Het doel is hen te leren zelfstandig te gaan liggen zonder verdere hulp. Wees niet bang om de zelfstandigheid van je kind te ondersteunen, ondanks zijn of haar jonge leeftijd.

 3. Wat is de ideale breedte van een kinderbed?

Je kind groeit razendsnel op en schoenen die je een maand geleden voor hem of haar gekocht hebt lijken niet meer te passen? Is dat bij jou precies het geval? Dan kun je beter vooraf nadenken over het financiële plaatje en meteen kiezen voor een breder bed. Het zal altijd ruim genoeg zijn voor je kleintje, ook als hij of zij naar school gaat. Bovendien bespaar je zo geld dat je later kunt investeren in een leuke gezinsreis of dergelijk.

4. Opbergruimte onder het bed

Laten we eerlijk zijn tegen onszelf. Lukt het je altijd om het speelgoed op te ruimen dat door je kind over de vloer is verspreid? Zelfs een mama die een Superman pak onder haar T-shirt draagt, kan het niet altijd aan. Bovendien weten we allemaal dat het onmogelijk is om te vertrouwen op je kind dat alles netjes weg wordt verwerkt, want zoals de meeste onder ons weten hebben kinderen de neiging om gemakkelijk afgeleid te raken. Of het nu gaat over rondvliegende vrachtwagens, poppen of vuile sokken die rond het huis slingeren. Bespaar jezelf en je kind de tijd en zorg voor handige opberglades onder het bed.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *