Inspiratie,  Slaapkamer

Leuke en originele tips voor de inrichten van een kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer is niet makkelijk. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en er komen heel wat dingen kijken bij het inrichten van een kinderkamer. Er moet namelijk een plekje zijn om te slapen, maar er zijn ook andere ruimtes nodig in de kinderkamer om je kind alle mogelijkheden te geven. Voor een kind is een eigen plekje waar hij of zij creatief kan zijn, kan slapen en kan relaxen heel belangrijk. Is jouw kind de babykamer ontgroeid en is het tijd voor een echte kinderkamer? Dan zijn hier een aantal leuke en originele tips genoemd die jou kunnen helpen.

Kleine slaapkamer? Kies voor combimeubels!

Over het algemeen zijn kinderkamers niet groot en kan het dus een uitdaging zijn om bepaalde meubelstukken terug te laten komen. Voor kleine slaapkamers zijn een aantal mooie items te krijgen. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld een hoogslaper met een bureau of kledingkast eronder. Door in de hoogte te gaan zorg je voor meer ruimte. Naast de hoogslaper met bureau kun je ook kiezen voor de half hoogslaper met speelruimte. Dit zijn minder hoge bedden waar onder een ruimte is om te spelen of je kan kiezen om de ruimte te benutten om speelgoed op te bergen. Naast de half hoogslaper bedden heb je ook de mogelijkheid om een bed te kopen met extra opbergruimte. Denk aan bedden met ingebouwde lades of bedden waar ruimte is om kratten of manden onder het bed te plaatsen. Voor kleine slaapkamers zijn vele mooie opties.

Neem geen thema bed!

Het klinkt natuurlijk leuk een superhelden bed of een prinsessen bed, maar deze bedden kan je na loop van tijd gaan inruilen. Veel kinderen vinden deze bedden in het begin erg leuk, maar zijn hier al snel op uitgekeken. Wat er dus voor kan zorgen dat je als ouder zijnde snel weer opzoek kan naar een nieuw bed. Het wordt daarom aangeraden om te kiezen voor een standaard bed die je kan aankleden met bepaalde accessoires of met kleuren. Wel een mooie optie is om te kiezen voor een bedhuisje. Een bedhuisje kan je zelf maken, maar kan je ook in standaard kleuren in de winkel of online krijgen. Deze bedhuisjes geven jouw kind het gevoel dat hij of zij een eigen huisje heeft, en je kan deze huisjes mooi aankleden door samen met je kind te gaan schilderen of door bepaalde stickers toe te voegen.

Richt verschillende zones in!

Voor een kind is het leuk als er verschillende zones worden gemaakt in de kinderkamer. Zo kan je denken aan een slaaphoek, een studieplek, een relax zone of een speelzone. Door de slaapkamer in verschillende zones in te richten kan je kind zich beter concentreren met wat hij of zij doet en je kan als ouder de orde beter bewaren. Om verschillende zones te creëren kun je kiezen voor tussenwanden, maar bepaalde meubelstukken die wat hoger zijn toevoegen kan natuurlijk ook. Bij het inrichten van verschillende zones is het wel belangrijk dat je let op de verlichting. In elke zone moet genoeg verlichting zijn voor je kind om lekker bezig te zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *