Moet je een stapelbed kopen voor de slaapkamer van jouw kind
Slaapkamer

Moet je een stapelbed kopen voor de slaapkamer van jouw kind?

In vakantieaccommodaties vinden kinderen het vaak heerlijk om in het bovenste bed te slapen. Er is iets heel aantrekkelijks aan die optie. Maar werkt een stapelbed ook als een lange termijn oplossing in een kinderkamer? We hebben een aantal belangrijke voor- en nadelen van stapelbedden om het jou gemakkelijker te maken om een beslissing te nemen.

De voordelen van een stapelbed

Vanuit praktisch oogpunt zijn stapelbedden een fantastische ruimtebesparende oplossing. Wanneer je meer kinderen hebt dan slaapkamers heb je eigenlijk geen andere keuze. Maar ook wanneer je wel genoeg kamers hebt, kunnen jonge kinderen dit super gezellig vinden. Misschien denk je: “dan zet ik liever twee losse bedden neer, want dat lijkt me veiliger”. Niets is minder waar. Er zijn tegenwoordig écht veilige stapelbedden – van bijvoorbeeld Eurobedden – die een veilige trap hebben en de bovenste bedden voorzien zijn van een hekje.

Alsof dat nog niet genoeg redenen waren, creëer je door middel van een stapelbed twee aparte ruimtes. Beide kinderen kunnen de muur naast hen versieren met lampjes of toffe posters. Hiernaast hou je meer ruimte over in de kamer om een speelhoek te creëren, bureau weg te zetten of opbergruimte beschikbaar te maken.

Nadelen van stapelbedden

Laten we eerlijk zijn: het bovenbed verschonen is veel moeilijker dan het verschonen van een bed op vloerniveau. Kies je toch – op verzoek van je kinderen – voor een stapelbed, dan kan je de gebruiker van het stapelbed het beste leren om het te verwisselen! Om vergelijkbare redenen is het zorgen voor een ziek kind in een stapelbed nog minder leuk dan het al is voor een ziek kind in een normaal bed.

Als laatste kan een hoger stapelbed niet zo makkelijk gebruikt worden om overdag te loungen. Naarmate kinderen opgroeien zullen ze veel tijd OP hun bed doorbrengen in plaats van ERIN. Het wordt eerder behandelt als een bank waardoor het geliefde bovenbed van de kindertijd een probleem kan worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *