Slaapkamer

Zo kun je het beste een jongenskamer decoreren

Ben je van plan de kamer van jouw zoon (opnieuw) in te richten? Vaak is het soms lastig om een jongenskamer mooi in te richten. Er zijn namelijk zoveel manieren hoe je een kamer het beste kan inrichten en dit hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je hebt en de voorkeuren van jouw zoon. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je rekening houdt met je zoon. Je wil natuurlijk wel dat er ruimte is om zijn Scalextric en Airfix modelbouw mooi te rangschikken. Ben je echter op zoek naar meer inspiratie? Lees verder hoe je het beste een jongenskamer kan decoreren.

Een overzichtelijke werkplek

Een van de belangrijkste elementen in een jongenskamer is een plek waar je zoon rustig zijn werk kan doen. Het is dus belangrijk dat het bureau geordend eruit ziet. Zorg dus voor genoeg opbergruimte door bijvoorbeeld een handig ladekastje op rolletjes te plaatsen onder het bureau. Als bureaustoel kun je een gave gamestoel doen met kleuren of LED-verlichting. Deze stoelen zijn niet alleen comfortabel, maar zien er ook nog eens heel vet eruit!

Uiteraard is het belangrijk dat er weinig afleiding op het bureau te vinden is, maar dat neemt niet weg dat je het wel nog leuk kan versieren. Plaats er bijvoorbeeld een placemat met een leuk printje of een muismat voor je zoon’s computer. Andere leuke dingen die je op zijn bureau kan zetten zijn bijvoorbeeld een pennenbakje, een miniatuur aardbol of een beeldje van zijn favoriete figuur.

Laat de muren niet leeg blijven

De muren van een jongenskamer hoeven echt niet per se helemaal wit of zwart te blijven. Maak het een beetje persoonlijker door er bijvoorbeeld wat elementen aan de muur toe te voegen. Is er bijvoorbeeld een gebrek aan opbergruimte in jouw zoons kamer, omdat er weinig ruimte ter beschikking is? Plaats dan een aantal planken of open mini kasten aan de muur. Zo kan je zoon makkelijk spullen opbergen of juist beeldjes neerzetten als decoratie! Andere leuke manieren om de muren te versieren is door bijvoorbeeld LED-verlichting op te hangen, leuke posters of schilderijen of een muur vol met polaroidfoto’s.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *