Thuis

Creatief gaan besparen op uw woon en leef kosten Slim zijn en goedkoop uit zijn

Het leven lijkt allemaal heel erg duur te zijn. Zo denkt u er vast ook over. Wonen is zo duur dat u liever nog bij uw ouders in blijft wonen om zelf uw zorgverzekering te kunnen betalen. Het is heerlijk onderdak zodat u zelf goedkoop uit bent. Maar op ten duur wordt u volwassen en dan moet u ook op eigen benen leren staan. U bent er klaar voor uw eigen kamer. Dit is een mooie opstap om zelfstandig te worden. Maar naarmate u ouder wordt wilt u natuurlijk een woning huren of zelfs kopen. U moet met veel kosten rekening houden zoals een woonverzekering om uw eigen huis te beschermen tegen onvoorziene incidenten, uw elektriciteit om heerlijk de winter door te komen en uw eigen telefoon en internet rekening zodat wel kunt blijven communiceren met de wereld. Het is geen zweverige gedachte om te denken dat dit ook goedkoop kan uiteraard! Met deze tips houdt u uw portemonnee op een kiertje.

Tip 1: Houdt die woonlasten lekker laag

Woonlasten kunnen enorm oplopen. Zeker als er een hoog prijskaartje aan uw woning hangt. Lekker nabij de Amsterdamse grachten wonen is een luxe. U kunt bijvoorbeeld ook voor een leuke woning in een buitenwijk gaan. Met de fiets bereikt u deze mooie locatie midden in het stadscentrum ook wel in enkele minuten. En het kost u niks. Voor elke huurwoning in ons kikkerlandje gelden regels. Ook de jaarlijkse huurverhoging komt u niet onderuit. Mits dit niet in verhouding staat tot de kwaliteit van de woning uiteraard. Vraag na of de huurverhoging wel toegepast mag worden en maak anders bezwaar.

Tip 2: Ook uw hypotheek kan een toontje lager zingen

Extra geld storten in uw hypotheek zorgt ervoor dat u maandelijks even wat goedkoper uit bent. Let vooral goed op de rente. Sommige banken en hypotheekverstrekkers laten u hoge rente betalen. Ga in overleg eens na hoe u hierop kunt besparen.

Tip 3: Zorg ervoor dat u niet van hoge onderhoudskosten schrikt en wees op tijd

Laat uw koopwoning regelmatig controleren op mankementen. Zo voorkomt u dat schade een groot probleem wordt en daarbij geld nog een groter probleem wordt. Grote schade heeft grote gevolgen voor kosten. Denk aan een gesprongen waterleiding, een kapotte CV ketel, kapot dak of gaslek door achterstallig onderhoudt. De woonverzekering dekt de schade niet als blijkt dat de schade wordt veroorzaakt door slechte onderhoud. Maak bijvoorbeeld een plan waar je periodiek onderhoud bijhoud en maak daarvan een overzichtelijke kostenberekening. Klein onderhoud is uiteraard een stuk goedkoper. Om de woning tegen schade door calamiteiten en inbraak te beschermen kunt u kijken voor een woonverzekering via overstappen.nl

Tip 4: Goedkope woon en opstal verzekering

Een woon en opstalverzekering zijn zeker aan te raden. Als er dakpannen van uw woning vliegen door harde storm of een boom dendert door uw ruit zijn de reparatiekosten enorm als u niet verzekerd bent. Ook als uw criminele buurjongen uw ruit inslaat en kostbare spullen meeneemt kunt u op een aardige uitkering rekenen met een verzekering. Inbraak en stormschade zijn calamiteiten die worden gedekt door de woon verzekering waarbij de inboedel is verzekerd. Kostbaarheden zoals apparatuur en uw lievelingssieraden kunnen tevens aanvullend worden meeverzekerd. Uiteraard moet u wel de kleine lettertjes lezen. Zet desnoods uw leesbril op en lees de voorwaarden en dekking goed door op de polis. U kunt bij pakketten vaak heel wat besparen. Kijk ook voor een opstalverzekering via overstappen.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *