Hobby,  Thuis

Handig gereedschap voor klussen in huis

Of je nu een beginnende klusjesman bent of een doorgewinterde doe-het-zelver, je hebt een verscheidenheid aan basishulpmiddelen nodig voor het uitvoeren van kleine klusjes in huis. Het volledige assortiment aan gereedschap dat je nodig hebt, wordt bepaald door je eigen vaardigheden en het soort werk dat je doet. Toch wil je voor de basisprincipes, naast het gebruikelijke meetlint, schroevendraaier set en hamer, deze gereedschappen bij de hand hebben.

Handzaag

Dit gereedschap ken je vast wel: een getand zaagblad dat aan een handvat is bevestigd. Het is handig voor het maken van snelle en eenvoudige zaagsneden in hout. Je kunt natuurlijk ook een elektrische zaag gebruiken, maar een handzaag blijft altijd sneller en eenvoudiger te gebruiken. Bovendien is het ook ideaal voor het bouwen van bijvoorbeeld een boomhut. Het is namelijk niet eenvoudig om een motorzaag een ladder op te slepen.

Zaklamp

Je kunt niet altijd rekenen op goede verlichting voor doe-het-zelfklussen. Vaak moet je in een slecht verlichte kelder werken of in donkere spleten turen. Ook moet je soms je weg vinden als de stroom uitvalt (expres of per ongeluk, foutje). In dergelijke gevallen wil je een zaklamp bij de hand hebben om te zien wat je precies aan het doen bent.

Elektrische boormachine

Een elektrische boormachine is misschien wel het handigste elektrische gereedschap dat je kunt bezitten. Het zijn eigenlijk twee gereedschappen in één: een boormachine en een elektrische aandrijving. Met de boorfunctie maak je gaten in alle maten. Je kunt bijvoorbeeld kleine gaten boren voor startschroeven of grotere gaten om draden door de achterkant van een tv-kast te laten lopen.

Vervang de boor vervolgens voor een schroevendraaier bit en je kunt de schroeven veel sneller indraaien dan met een handschroevendraaier. Je zult deze boormachine pakken wanneer je verlichtingsarmatuur moet vervangen, een gipsplaat moet repareren of iets moet bouwen, van een boekenkast tot een hondenhok. Super nuttig dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *