Thuis

Hoe krijg je een onderhoudsvriendelijke tuin?

Heb je geen zin om je tuin dagelijks te onderhouden, maar wil je wel wat groen in de tuin? Daar zijn oplossingen voor! Er zijn maar genoeg planten die niet zo veel aandacht nodig hebben en er zijn verschillende trucjes om het onderhoud te beperken.

De juiste bestrating

Een bestrate tuin heeft ook onderhoud nodig. Tegels krijgen groene aanslag en onkruid groeit tussen de voegen. Dit kun je tegen gaan door de voegen tussen de tegels te dichten en er anti-worteldoek onder te leggen. Ga voor grote tegels, zodat het onkruid zo min mogelijk plek heeft om te groeien. Daarnaast is dit ook altijd erg mooi in combinatie met het onderhoudsvrije hekwerk van Adéquat!

Bodembedekkers

Bodembedekkers zijn vaste planten die dichtbij de grond groeien. Ze bedekken alle grond, zodat er vrijwel geen licht bij kan komen. Hierdoor krijgt onkruid bijna geen kans om er tussendoor te groeien. Heb je de bodembedekkers net geplant? Dan kun je deze ruimte opvullen door er bijvoorbeeld houtsnippers tussen te strooien. Voorbeelden van planten die geschikt zijn als bodembedekkers, en er ook nog sierlijk uitzien, zijn de Ooievaarsbek, Kattenkruid en de Hartlelie.

Geen sierpotten

Sierpotten staan prachtig op je terras, maar ze vragen vaak veel aandacht en onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig en ook moet op zijn tijd nieuwe potgrond gegeven worden. Het gebruik van sierpotten wordt daarom afgeraden als je graag een onderhoudsvriendelijke tuin wilt. Een alternatief hiervoor is het gebruik van plantenbakken met planten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals siergrassen.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *