Interieur,  Thuis

Leer wanden te stucen in 8 eenvoudige stappen.

Heb je een oude muur in je huis die echt gerepareerd moet worden? Leer zelf muren te stucen met deze 8 eenvoudige stappen. Dit maakt je muur weer pittig en pijnlijk, zodat je meteen een mooie kamer hebt.

Fase 1: Bedek de vloer

Laat het gips niet op de vloer vallen. Daarom moet de vloer eronder bedekt worden met gips of dikke polyethyleenfolie. Gebruik randtape op de vloer om te voorkomen dat er ongewenste vlekken op de plint ontstaan.

Stap 2: Het oppervlak voorstrijken

Voordat u begint met het stucen van een muur, is het belangrijk om het oppervlak te reinigen en te ontstoffen. U wilt niet dat er stofdeeltjes zichtbaar zijn onder het gips. Breng een primer aan op het apparaat en laat het een of twee uur drogen.

Stap 3: Aanbrengen van hoekbeschermers

Bescherm de buitenste hoeken van de muur met hoekbeschermers. Dit zorgt voor een mooie strakke hoek en beschermt de hoeken van de muur.

Stap 4: Voorbereiding van het gips

De exacte voorbereiding van het gips hangt af van wat voor gips je hebt gekocht. Dit staat echter altijd op het product zelf aangegeven. Gebruik in ieder geval een schoon wit bad en een schone mixer. Vul vervolgens het bad met de benodigde hoeveelheid water. Dit staat ook op de verpakking vermeld. Breng het gips vervolgens voorzichtig aan en laat het een tijdje staan. Vervolgens rekt u het gips uit tot een homogene massa zonder klonten.

Stap 5: Breng de pleister aan op de muur

Eerst de receptieplank stucen. Je doet het met een spatel. Breng de pleister vervolgens met een spatel aan op het oppervlak. Het is belangrijk dat het pleisterwerk zo gelijkmatig mogelijk over de muur wordt verdeeld. Dit bespaart u tijd in de volgende stap.

Stap 6: Uitlijnen van de muur

Wanduitlijning wordt ook wel reyenne genoemd omdat je het met een rechte lijn doet. De reis zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking van het gips. Doe het omdat je geen hobbelmuur nodig hebt.

Stap 7: De muur gladstrijken

In stap zeven, ga je de muur waterpas zetten. Dit doe je met een speciaal mes, dat onder een hoek van 45 graden ten opzichte van het muuroppervlak wordt gehouden. Maak het gips glad. Werk van boven naar beneden en sluit alle gaten en onregelmatigheden.

Stap 8: bepleistering afwerken

In dit stadium ben je het hele proces aan het afronden. Als de hele muur is opgedroogd, kun je beginnen met stucwerk. Doe dit met een natte borstel of water uit een plantenspuit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *