Thuis

Luchtvochtigheid in huis

Waarom aanpakken?

De luchtvochtigheid in huis kan invloed hebben op de levensduur van uw spullen en huis. Bij een te hoge luchtvochtigheid kunnen er schimmels ontstaan, wat natuurlijk voor niemand een gewenste situatie is. Een luchtbehandeling houdt in dat de lucht in het huis om de zoveel uur ververst wordt, zodat de vochtigheid in de lucht ook het huis verlaat. Verder kost het meer geld om een vochtig huis te verwarmen, waardoor het verversen van de lucht ook een financieel voordeel heeft.

CTA-systeem

Er zijn meerdere systemen die gebruikt kunnen worden om een luchtbehandeling uit te voeren. De eerste die we bespreken is het CTA-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat er vanaf buiten verse lucht wordt aangevoerd het huis in, en dat de vervuilde en vochtige lucht weer naar buiten wordt verplaatst. Dit betekent dat de vochtige lucht ruimte maakt voor de frisse lucht, wat ook betekent dat er minder vocht in het huis aanwezig is. Dit systeem bestaat al ruim een decennium, waardoor het steeds verder ontwikkeld is. Het wordt steeds energiezuiniger en geeft steeds minder geluidsoverlast. Het is te gebruiken voor iedere ruimte in het huis.

iAT-systeem

Het iAT-systeem is de andere optie om de luchtvochtigheid in huis aan te pakken die hier wordt besproken. Het is anders dan het CAT-systeem, doordat het ingezet kan worden voor een specifieke ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vochtige kelder. Dit systeem is financieel gunstiger wanneer er zich maar in een ruimte een vochtprobleem voordoet. Dit betekent dat niet het hele huis aangepakt hoeft te worden, waardoor het voor de hand liggend is dat het goedkoper is. Wanneer wel het hele huis een vochtprobleem heeft, is dit de minder gunstige optie. Daarnaast heeft het een laag energieverbruik en is het een stil systeem, waardoor het in iedere ruimte goed te gebruiken is zonder hier last van te ondervinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *