Speelgoed

Duurzaam kinderspeelgoed

Meeste speelgoed wat je nu ziet is van plastic, maakt veel geluid en zijn in felle kleuren. Dit is natuurlijk niet voor niets, kinderen houden ervan en leren er ook nog eens van. Toch is het voor de natuur en voor jou als ouder misschien wat minder leuk. Gelukkig luistert de speelgoed industrie hier ook naar. Zo zijn er genoeg merken die duurzaam kinderspeelgoed maken. Het is dus goed voor de natuur, maakt meestal geen herrie en kinderen kunnen alsnog er mee spelen en leren.

Wanneer is het duurzaam?

Iedereen merkt speelgoed als duurzaam op een andere manier. Zo kan het voor de een duurzaam betekenen als het goed is voor de natuur en voor de ander is het duurzaam als je kind er na een week niet al op uitgekeken is. Je moet dus als ouder zelf beslissen wat je wilt voor je kind. Plastic speelgoed met veel herrie is namelijk niet perse slecht en hout speelgoed waarbij je kind zelf nog veel fantasie moet gebruiken is niet perse goed. Een product wat veel geluid maakt, door bijvoorbeeld letters op te noemen of te tellen. Een knop met verschillende kleuren die je kan indrukken en daarbij de kleur vernoemen zijn zeer leerzaam. Je kind wordt namelijk op drie verschillende manieren getriggerd. Doen, zien en horen. Als je voor houten speelgoed kiest waar niks bij gezegd wordt, houdt het dus in dat je dit zelf als ouder moet doen.

Waar kan je duurzaam speelgoed vinden?

Er zijn veel verschillende merken die duurzaam speelgoed aanbieden. Een van deze merken is Grimms. Ze hebben veel verschillende speelgoed voor iedere leeftijd. Een Grimms regenboog bestellen kan gemakkelijk via Meervoorkinderen.nl. Duurzaam speelgoed is namelijk niet in elke winkel te vinden. Je kan er ook voor kiezen om kinderspeelgoed tweedehands te kopen. Kinderen spelen er vaak maar een korte periode mee, zo krijgt het speelgoed toch nog een tweede leven en is het dus al duurzamer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *