Speelgoed

Hoe je jouw trampoline veilig en als nieuw houdt

Springen op een trampoline gaat niet zonder slag of stoot. Een trampoline wordt dagelijks blootgesteld aan flinke krachten en weersomstandigheden. Bepaalde onderdelen zullen dan ook sneller vervangen moeten worden als andere onderdelen. In deze blog beschrijven we hoe je kapotte onderdelen herkent en per wanneer je ze moet vervangen. Zo weet jij precies wat je kunt doen om jouw huidige trampoline weer als nieuw te maken.

Op goede trampolineranden kun je veilig landen

Een van de eerste onderdelen die je zult moeten inspecteren en moet vervangen is de trampolinerand. Dit onderdeel heeft verreweg de meeste stress en inspanning te vergen op een trampoline. Contact met de veren, contact met de springers en veranderende weersomstandigheden zorgen voor slijtage en gebreken. Zorg dat een nieuwe trampolinerand niet de strak zit, voldoende dik en breed is en dat er een degelijke bevestigingsmethode is. Bij voorkeur klittenband of elastische koorden.

Waar je op moet letten bij trampoline netten

Een trampoline net, ook wel springnet of een veiligheidsnet genoemd zorgt ervoor dat je nooit zomaar van de trampoline kan vallen als je een keer misspringt. We zien deze netten voornamelijk terug bij trampolines die een eigen potensysteem hebben. Bij dit soort trampolines bevindt de springmat zich namelijk op 70 cm hoogte of hoger. Dat stuk wil je niet naar beneden vallen! Let bij de aankoop van een nieuw trampoline net goed op het aantal ogen voor bevestiging, of het een buitenrand of binnenrand type is en of hij van kwaliteit Mesh is gemaakt.

Met een nieuwe springmat en veren zul jij jezelf niet bezeren

Naast de trampolinerand en het springnet hebben de springmat en de veren ook te maken met constant belasting. Na verloop van tijd verliest de springmat in elasticiteit en krijgen de veren last van metaalmoeheid. Het is daarom ook altijd aan te raden de springmat en de veren tegelijkertijd te vervangen. Dan weet je zeker dat jouw springmat er niet meer slap bijhangt en dat jouw trampoline weer klaar is voor een paar seizoenen springplezier. Trampoline kopen? Kijk eens bij Vikingchoice!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *