Hobby,  Speelgoed

Spelen maar!

Tijdens Sinterklaas en Kerst worden er veel cadeautjes gegeven aan elkaar. Bij Sinterklaas gaat het om de cadeaus voor de kinderen. Ieder jaar wordt het Sinterklaasfeest op 5 december gevierd in Nederland. Elk kind gaat altijd vol spanning naar bed op 4 december. Ze zetten hun schoentje buiten en wachten op de cadeaus die de lieve Sinterklaas voor ze meebrengt uit Spanje. Ieder jaar staat Sinterklaas klaar met zijn pieten om ieder kind in Nederland gelukkig te maken met een cadeautje. Het Sinterklaasfeest wordt niet alleen in Nederland gevierd, maar ook in België. Hier vieren zij het op de 6e van december. Ook hier draait het om de cadeaus. Er zijn verschillende cadeaus voor elke leeftijd. Zo heb je een Sinterklaascadeau 4 jaar, maar ook voor een 8-jarige.  

Samenwerken

Vaak worden er cadeaus gegeven die kinderen samen kunnen spelen. De meeste spellen zijn vanaf 4 jaar. Vaak moet je een kind een aantal keren uitleggen hoe het spel gaat. Wanneer ze het eenmaal snappen, dan zijn ze vaak al uren bezig te houden. De meeste kinderen houden dan ook van een leuk bordspel of van een puzzel. Samen spelen is goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Samen leren werken en spelen is iets wat je in een vroeg stadium hoort te leren aan je kind. Dit zullen ze namelijk de rest van hun leven moeten doen. denk bijvoorbeeld aan samenwerken bij een groepsopdracht op school of op de werkvloer. 

Educatieve spellen

De meeste spellen hebben een educatief karakter. Bij memorie moet je bijvoorbeeld nadenken en onthouden waar de juiste paren staan. Heel veel spellen verzinnen de kinderen ook zelf. Hierbij wordt bijvoorbeeld een rollenspel gedaan. Hierdoor krijgen ze meer kennis. Ook worden er veel fantasie spellen gespeeld door kinderen. Dit is goed voor de verstandelijke ontwikkeling en het denkvermogen van een kind. Zo leren zij hoe anderen denken en hoe anderen doen. De educatieve spellen kun je overal verkrijgen. Een voorbeeld hiervan is educatief-speelgoed.com.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *