Speelgoed

Zo maak je de tuin kindvriendelijk

De kinderen worden ouder en zijn eindelijk oud genoeg om zelf in de tuin te spelen. Hoewel het fijn is je kind op te zien groeien en zelfstandig te zien worden zal het je ook zorgen baren. Hoe maak je de tuin kindvriendelijk en zorg je dat er niets gebeurt. Het lijkt zo moeilijk, een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch zal je zien dat het kindvriendelijk maken van de tuin niet zo heel moeilijk is als het lijkt. En dat het loslaten van de kinderen zo makkelijker zal gaan. De kinderen zullen fijn kunnen buiten spelen terwijl jij het huis op kan ruimen of je werk kan afmaken. In de trampoline winkel, kan je trampolines kopen. Hier zullen je kinderen zich uren mee bezig kunnen houden.

De trampoline onveilig? Helemaal niet

Sommige ouders zijn sceptisch over een trampoline in de tuin. Ze vinden het te gevaarlijk maar een moderne trampoline is helemaal niet gevaarlijk. De moderne trampoline is stevig en zacht. De trampoline bevat een stevige rand van fijn materiaal zodat tijdens het springen de kinderen nooit tussen de veren zullen komen.  De trampolines zijn niet hoog, een val zal daarom niet erg hoog kunnen zijn. Het valgevaar kan geheel beperkt worden door het omheinen van de trampoline met een speciaal net. Hierdoor zal je kind nooit naast de trampoline kunnen vallen tijdens het springen en spelen. Je kind zal opgevangen worden door het net en kan weer gewoon doorgaan met spelen. Voor de veiligheid is het van belang de trampoline en het materiaal goed te controleren en op tijd te vervangen. De trampolines kopen is niet moeilijk, deze zijn overal te verkrijgen.

Vijver of zwembad in de tuin

Bij jonge kinderen kan het hebben van een zwembad of vijver zorgen voor veel stress. Veel ouders zullen bang zijn dat het kind er in valt en verdrinkt. Het is belangrijk om nooit een jong kind alleen te laten bij het water. Wanneer de kinderen wat ouder zijn en kunnen zwemmen is de veiligheid nog steeds belangrijk. De vijver of het zwembad kunnen natuurlijk omheind worden. Of in een apart stuk van de tuin staan waar de kinderen niet bij kunnen. Zorg ook dat er voldoende manieren zijn waarop je kind de vijver of het zwembad kan verlaten wanneer het kind er per ongeluk in zou vallen. Het is natuurlijk ook heel erg belangrijk om je kind te leren hoe het met vijvers of zwembaden moet omgaan. 

Een fijne en veilige tuin voor de kinderen

Het is niet alleen belangrijk de tuin veilig te maken voor de kinderen maar ook leuk. Het veiligste en leukste is om een deel van de tuin voor de kinderen apart te maken. Dit is vooral handig bij bijvoorbeeld een bedrijf aan huis. Zo weet je zeker dat je kinderen niet kunnen afdwalen naar een gevaarlijk deel van de tuin of het bedrijf. Een omheind stukje tuin is daarom ideaal. Dit stukje kan ingericht worden met gras of steen. Hierop kunnen speeltoestellen gezet worden. Glijbanen, schommels of klimrekken zullen de kinderen geweldig vinden. Kinderen zullen hutten ook erg leuk vinden, hier hebben ze hun eigen plekje en kunnen er uren in spelen. Het is gelijk een mooie plek om al het buitenspeelgoed te bewaren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *