Thuis

Wellness in je eigen achtertuin

Met wellness bedoelen we welbevinden, je behaaglijk voelen, in balans zijn. Balans wil zeggen dat inspanning en ontspanning in verhouding zijn met elkaar. Zo blijft een mens gezond van lichaam en geest. Water kan ons daarbij goed helpen. De mens bestaat per slot van rekening grotendeels uit water. In dit artikel willen we je op weg helpen om dit zelf te bereiken; in je eigen achtertuin zeg maar.

Wat is een spa eigenlijk?

Het woord spa is een afkorting van Sanitas Per Aqua hetgeen wil zeggen gezondheid door water. Met een spa bedoelen we ook een kuuroord. In zo’n kuuroord wordt ook gebruik gemaakt van de helende kracht en de ontspannende eigenschappen die water heeft op een mens. Soms voel je dit al als je na een stressvolle dag een bad of douche neemt. Andere termen die gebruikt worden zijn bubbelbad, jacuzzi, thermen of whirlpool . Daarnaast zijn er de bronnen van Spa, in de Belgische Ardennen. Hoe fijn zou het zijn als je zelf een spa hebt? Dat kan nu dus in de vorm van een opblaasbare spa of je eigen Bestway jacuzzi.

Wat is een jacuzzi?

Jacuzzi verwijst naar een naam van een persoon, Candido Jacuzzi, die iets zocht om de pijn te verlichten van zijn zoon die aan een reumatische aandoening leed. Hij bedacht het bubbelbad. Later werd zijn zoon de leider van een bedrijf in bubbelbaden. Een jacuzzi is een verwarmd zitbad met een pomp die bubbels veroorzaakt. Dit werkt ontspannend op het lichaam van de mens. En als ons lichaam ontspant helpt dit ook onze geest te ontspannen.

Je eigen privé kuuroord is mogelijk

Als je een tuin hebt, kan je nu dus zelf er een privé kuuroord van maken. Helemaal leuk om dit te delen met familie en vrienden. Voor onder de duizend euro is dit al mogelijk. Informeer van tevoren wel over het stroomverbruik. Daarin kunnen verschillen zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *