Uncategorized

Belangrijke diagnose bij luchtvochtigheid

Wanneer je merkt dat je een vochtige woning hebt met verschillende vochtplekken op je muur, wordt het tijd dat je hier wat aan gaat doen. Misschien heb je al verschillende dingen geprobeerd maar heeft er tot nu toe nog niks geholpen. Het is dan van belang dat je op zoek gaat naar de oorzaak. Alleen op deze manier zal je voor eens en altijd de vochtplekken uit je woning verbannen. Zodra je dit ook weet kan je gaan kijken wat de juiste oplossing is voor het soort vocht wat je hebt.

Soorten vocht

Er zijn in totaal vijf verschillende soorten vocht. Al deze soorten moeten op hun eigen manier behandeld worden. De een is makkelijker te vinden en te behandelen dan de ander. Zo heb je optrekkend vocht wat vanuit de vloer komt door een verouderde fundering. Condensatievocht wat vooral in kleine ruimtes met veel waterdamp en slechte ventilatie voorkomt. Bouwvocht komt door het gebruik van veel water tijdens het bouwen. Het duurt lang voordat dit is opgedroogd maar daar wordt weinig rekening mee gehouden. Lekken in leidingen en buizen zijn de moeilijkste vochtplekken. Het is namelijk erg lastig om de plek vast te stellen. En dan hebben we nog doorslaand vocht wat we vooral bij oudere woningen zien waarvan de tegels zijn beschadigt.

Hoe lost je het op

Er zijn dus verschillende manieren om vochtproblemen op te lossen. Zo kan je er voor kiezen om een luchtbehandeling te nemen. Hierdoor wordt het lucht in je huis ververst en gefilterd. Overtollig vocht zal dus weg gaan wat het makkelijker maakt om je huis te verwarmen. Je kan er ook voor kiezen om je muren te injecteren met vochtwerende gel. Je kan een nieuwe vochtkering in je muur plaatsen, nieuwe gevelbekleding aanschaffen of door een onzichtbare coating op de muren te schilderen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *