Uncategorized

Bereid je voor op de grote zomerhitte

De zomer is in volle gang en dat betekent ook dagen gevuld met zomerhitte. Om te voorkomen dat de hitte van de zomer je te veel wordt is het goed om hier een oplossing voor te vinden. Eén van de meest simpele oplossingen is het gebruiken van zonwerende raamfolie. Zonwerende raamfolie houdt de meeste hitte namelijk buiten de deur. Een groot voordeel van zonwerende raamfolie is dat het veel goedkoper is dan bijvoorbeeld een airco. Een airco kan namelijk al gauw honderden euro’s kosten. Zonwerend folie daarentegen is goedkoper te krijgen dan dit. Je hebt natuurlijk wel veel verschillende soorten. Het kan dus zijn dat bepaalde types wel iets duurder zijn. Alleen als je het totaalplaatje bekijkt is folie sowieso goedkoper dan een airco. Een airco verbruikt namelijk stroom waar zonwerende raamfolie dat uiteraard niet doet!

Kan zonwerende raamfolie op elk type glas?

Als je de meest doorsnee zonwerende raamfolie hebt is daar het antwoord nee op. Alleen je hebt gelukkig wel heel veel verschillende types te krijgen. Je hebt namelijk ook zonwerende raamfolie die speciaal is gemaakt voor dubbelglas en HR++ glas. Hier kan namelijk niet een doorsnee folie op geplakt worden. Tussen dubbele beglazing en HR++ glas zit een ruimte gevuld met gas. Als je die afplakt met doorsnee folie zal dit uit gaan zetten. Het raam zal dan ook uitzetten en als deze dan weer krimpt kan het gaan barsten. Dit worden ook wel thermische breuken genoemd. Als je zonwerende raamfolie opplakt die speciaal is voor deze type glazen heb je hier geen kans op. Het raam kan namelijk gewoon blijven ‘ademen’. Ook een groot verschil is dat er in dit type geen metaaldeeltjes zitten. Deze trekken namelijk extra veel warmte aan wat je juist wilt voorkomen.

Wat is het verschil tussen zelfklevend en statisch?

Dan heb je ook nog een verschil in de twee aanbrengmogelijkheden. Zelfklevend folie plakt door middel van een lijmlaag. Dit kan iets moeilijker zijn om aan te brengen. Het is daarom verstandig om veel water te gebruiken bij het aanbrengen van zelfklevende folie. Hierdoor plakt het zonwerende raamfolie niet gelijk vast en kun je het nog iets corrigeren. Statisch folie plakt door middel van statische elektriciteit. Hier komt geen lijmlaag bij kijken en is daarom veel makkelijker aan te brengen. Het fijne hieraan is dat het ook in een handomdraai weer te verwijderen is. Zonwerende raamfolie is in beide aanbrengmogelijkheden te verkrijgen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *