Uncategorized

Dit is waarom steigers tegenwoordig zo belangrijk zijn

Een steiger is tegenwoordig onmisbaar. Ze worden gebruikt in heel veel verschillende sectoren. In sectoren zoals de bouwsector en de technieksector worden ze het meest gebruikt. Het wordt ook gebruikt door schilders, schoonmakers, kunstenaars en stukadoors. Als je werkzaamheden gaat verrichten op het gebied van schilderen, schoonmaken, kunst, stuccen of bouwen dan is het belangrijk dat je de juiste steiger aanschaft die bij de werkzaamheden passen. Als je de juiste steiger hebt die bij de klus past, kun je veilig werken. De juiste steiger aanschaffen is van groot belang. Als je niet de juiste steiger hebt dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Een steiger kan bijvoorbeeld omvallen. Een omvallende steiger is gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor de mensen die in de buurt van de steiger lopen. Als een steiger omvalt dan val je zelf ook mee. De steiger en de spullen die op de steiger staan kunnen op andere mensen terecht komen. Naast fysieke schade kan er ook materiële schade zijn, doordat er bijvoorbeeld onderdelen op een auto terecht komen. Steigers zijn heel erg handig en ze worden tegenwoordig heel veel gebruikt. Ze worden zo veel gebruikt omdat het veel beter werkt dan bijvoorbeeld een ladder. Een steiger heeft een platform waarop je kunt staan, zodat je werkzaamheden kan uitvoeren. Met een platform heb je een groter bereik, zo kun je op meer plekken komen. Sommige steigers zijn ook verplaatsbaar, doordat ze wielen hebben. Zulke steigers noem je een rolsteiger. Een rolsteiger is erg handig, omdat je met een rolsteiger op elke plek kunt komen waar jij wilt werken. Andere steigers zitten vast en kun je niet verplaatsen. Als je die steigers wilt verplaatsen, zul je de steiger helemaal moeten afbouwen. Met een rolsteiger gaat dit veel sneller, je hoeft de steiger dan alleen te rollen waar jij naartoe wilt. 

Optimale werkplek

Als je werkzaamheden gaat uitvoeren op hoogte, zoals schilderen, het aanleggen van lampen of het voegen van muren dan is het belangrijk dat je veilig kan werken. Een goede steiger garandeert een veilige werkplek, zodat jij je klussen goed kan uitvoeren. Steigers zijn steeds veiliger geworden. Dit komt doordat er nieuwe regels en wetgevingen zijn gemaakt. In 2018 werden de regels en wetgeving en kwaliteitseisen flink aangescherpt. Sinds kort zijn randbalken verplicht rond heuphoogte, dit zorgt ervoor dat de ze extra veilig zijn.

Multifunctioneel

Steigers worden steeds vaker gebruikt omdat ze zo multifunctioneel zijn. Ze zijn meer multifunctioneel dan je denkt. Je kunt je veel meer spullen kwijt dan bijvoorbeeld op een ladder. Je kunt er spullen kwijt zoals gereedschap, gereedschapskisten, verfblikken, eten en drinken. Bij een ladder kan je geen van deze spullen kwijt. Als je een ladder gebruikt moet je steeds naar boven en beneden gaan om de spellen te pakken of terug te leggen. Als je een ladder gebruikt moet je dus steeds op en neer gaan en dit is niet handig, en erg vervelend. Binnen worden er ook steigers gebruikt. Steigers die binnen worden gebruikt worden binnensteigers genoemd, deze kun je goed inzetten voor bijvoorbeeld verfklussen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *