Uncategorized

Tijdelijke woning huren?

Heb je een tijdelijke woonruimte nodig? Dan is het huren van een tijdelijke woning een ideale oplossing. Als mensen willen renoveren, huren ze meestal een tijdelijke woning. Zo wonen ze tijdelijk in verschillende woningen zonder last te hebben van alle werkzaamheden die in de oorspronkelijke woning worden gedaan. Tijdelijke huurwoningen zijn ook populair onder mensen die al een tijdje in Nederland werken. Ze hoeven bijvoorbeeld geen huis te kopen, maar kunnen tijdelijk een huis huren. Bij terugkeer naar huis kunnen ze de huurovereenkomst opzeggen. Daarnaast kun je, als je een nieuwe woning hebt gekocht maar nog niet in kunt wonen, een tijdelijke woning huren. Mocht je vanwege je studie een tijdje op een andere plek moeten wonen, dan is tijdelijke huisvesting ook een goede oplossing. Je huurt dit soort huurwoningen binnen een vooraf bepaalde periode. De verhuurder en de huurder tekenen vooraf een huurovereenkomst, waarin staat hoe lang de woning aan die persoon wordt verhuurd. Deze periode kan kort zijn (tussen 1 en 3 maanden), maar ook erg lang (meerdere jaren). Het hangt van de wet af hoelang je een bepaalde woning kunt huren. Een tijdelijke woning huren biedt in meerdere situaties een oplossing. Keuze is er genoeg! Inspiratie opdoen? Kijk eens naar het aanbod van woningen.

Hoelang kan ik een woning tijdelijk huren?

Een tijdelijke woning huren doe je voor een vaste periode, deze wordt afgesproken met de verhuurder. Deze periode kan verschillen, maar vaak gaat het om periodes van 3 tot 6 maanden. Als er sprake is van de Leegstandwet, dan kan de huurperiode wel oplopen tot en met 10 jaar! Dit is afhankelijk van de bestemming van de woning. Hier worden met de huurder en verhuurder meerdere overeenkomsten gemaakt. Als er wel sprake is van de Leegstandwet, dan moet je er rekening mee houden dat hier andere regels voor gelden dan bij reguliere verhuur van een woonruimte. Zo geldt er bijvoorbeeld bij tijdelijk huren geen huurbescherming en kan de verhuurder zomaar zijn huur opzeggen.

Waar moet ik op letten bij het tijdelijk huren van een woning?

Een tijdelijke woning huren is een goede oplossing als je bijvoorbeeld een woning hebt gekocht waar je nog niet in kunt wonen. Alhoewel is het wel slim om aan een aantal zaken te denken als je een tijdelijke woning gaat huren. Wij geven je 5 tips waar je op moet letten:

  1. Wat in huis is ook tijdelijk?

Je moet jezelf afvragen “wat is tijdelijk in de woning?”. Vaak zijn dingen tijdelijk die je veranderd in het huis, waar je later niet meer gebruik van maakt. Denk bijvoorbeeld aan de muren verven, dit zie je niet meer terug als je de huur opzegt. Zoiets heeft je dus geld gekost, waar je later geen profijt meer aan hebt. Hier moet je dus aan denken.

  1. Goedkoop of duurzaam?

Een tijdelijke woning huren doe je gemiddeld maar voor 6 maanden. Als je daarvoor hele dure meubels koopt, ben je veel geld kwijt. En misschien passen ze niet eens in je nieuwe interieur. Dan is het handig om goedkope meubels te halen, want het is toch maar tijdelijk. Als je wel vooruit aan het denken bent, dan zijn meubels kopen die ook in het nieuwe interieur super handig! Dan gebruik je de meubels gewoon nog een keer. Dat is duurzaam!

  1. Haal groen in huis!

Wil je de woning wat opfleuren voor niet al te veel geld? Planten maken een woning al meer leefbaar. De planten zorgen voor sfeer en zijn over het algemeen heel mooi. Het onderhouden is nog wel een dingetje voor sommige. Maar als je dit goed doet, verandert je woning al in een toegankelijke en fleurige woning.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *