Inspiratie,  Uncategorized

Hoe verbruik je zo min mogelijk energie in huis?

Zou jij aan het einde van de maand graag nog wat geld overhouden? Wil je bijvoorbeeld meer leuke dingen doen en ben je daarom op zoek naar bespaarmogelijkheden? Dan heb je daar gelukkig meer dan voldoende mogelijkheden voor.

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om over te stappen. Zo kun je bijvoorbeeld naar Essent overstappen, indien Essent met een interessant energiecontract op de proppen komt. Als je eenmaal een interessant energiecontract afgesloten hebt, is het advies ook om nadrukkelijk met het energieverbruik bezig te zijn. Door dit verbruik naar beneden te brengen, bespaar je ook behoorlijk veel geld! Om zo min mogelijk energie te verbruiken, is het aan te raden om onderstaande tips in jouw huis op te volgen.

Tip 1: kies voor zuinige huishoudelijke apparaten

Heb je enig idee hoeveel stroom/energie een vaatwasser, een wasmachine en een koelkast verbruikt? Wij kunnen je één ding verklappen: als je je hierin gaat verdiepen, schrik je je een hoedje. Deze huishoudelijke apparaten zijn gewoonweg flinke energieverbruikers; dat is zéker het geval als je oudere apparaten in jouw huis hebt staan.

Het is dan ook lonend om jouw huishoudelijke apparaten te vervangen. Juist door nieuwe apparaten te kiezen, weet je het energieverbruik flink naar beneden bij te stellen. Dat komt puur door het feit dat fabrikanten tegenwoordig gebruik maken van nieuwe, energiezuinige technologieën.

Tip 2: ga bewust met energie om

Ook is het aan te raden om de bewustwording bij jezelf en jouw gezinsleden te vergroten. Met andere woorden: het advies is dat iedereen in jouw woning op een bewuste manier met energie aan de slag moet gaan. Dit doe je bijvoorbeeld door apparaten uit te zetten, door zuinig met de energie om te gaan en door niet onnodig alle lampen aan te laten staan.
Door bewust met energie om te gaan, kun je ook echt veel geld besparen. Als je hier nog meer tips over wilt hebben, kun je ook contact opnemen met jouw energieleverancier. Als je bijvoorbeeld met Vattenfall contact opneemt, kan de klantenservice je van allerlei handige tips voorzien. Tips waarmee je het energieverbruik in jouw woning echt significant kunt verlagen. Dat merk je uiteindelijk ook terug in de maandelijkse lasten en in jouw portemonnee.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *